Moj profil

Ledene kocke

1 minuta
16

Ima puno recepata za ovaj kolač,evo jedan koji sam  našla pregledavajući sve recepte koje imam,odlučih se napravit ga nakon puno godina.

Ima puno recepata za ovaj kolač,evo jedan koji sam  našla pregledavajući sve recepte koje imam,odlučih se napravit ga nakon puno godina.

Sastojci

5 žlica šećera
5 žlica brašna
5 žličica kakaa
Preljev 4 dl vode
5 žlica šećera
Krema 1/2 litre mlijeka
6 žlica brašna
2 do 3 kapi arome od ruma
17 dag margarina
Glazura 10 dag čokolade za kuhanje
8 dag margarina
3 žlice vode

Priprema

1.

 U posudu staviti žumanjke,šećer,vanilin šećer i izmiksati.Toj smjesi dodati kakao,brašno izmiješano sa praškom za pecivo te pomiješati i žlicom dodavati  snijeg od bjelanjaka koji smo prethodno izradili.Smjesu ručno izmiješati i uliti u uljem podmazan pleh.Peći 20-ak minuta na 170 stupnjeva celzijusovih. 

2.

Prokuhati preljev od vode i šećera,ohladiti i preliti preko gotovog biskvita. 

3.

Nakon preljeva kolač premazati kremom i preliti čokoladnom glazurom. 

4.

Izrada kreme: Od 1/2 litre mlijeka odvojiti 2dl,ostatak zakuhati.U posebnu zdjelicu staviti 6 žlica brašna,6žlica šećera,2 vanilin šećera i dodati ta 2dl mlijeka,izmiješati u glatku smjesu i uliti u prokuhano mlijeko.Lagano miješati dok se ne zgusne.U ohlađenu kremu dodati margarin i rum i izraditi do kraja. 

5.

Glazura:U zdjelu staviti čokoladu,margarin,tri žlice šećera i tri žlice vode. Otopiti na pari i preliti po kolaču.

6.

Napomena:Kolač sam pekla u plehu 32cmx22cm.Temperaturu pečenja biskvita odredite prema svojoj pećnici.

  • Cokoladne-ledene-kocke(1)

2

Slažem se draga pompom,stari recepti su najbolji,šta se više može izmislit u ovom moru recepata...drago mi je šta spremaš musaku po mom receptu.I ja tebe puuuuuuno pozdravljam....👋

Bravo Ive moja draga, naši stari recepti su bili krasni!😍Slažeš se? Puno te pozdravljam!👋P.S. Imam jako sličan recept pod nazivom Franin kolač jer mi ga je dao moj pok. kolega s posla Frane! ❤️Možda ga jednom i stavim, a kod mene se nećeš vjerovati upravo peče musaka od mljevenog mesa po tvom receptu!

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)