Moj profil

Kokos torta

60 minuta
56

Sedmi rođendan na prvi dan škole!!!!!To će se pamtiti zar ne????

Davide voli te tvoja mama!!!!

Sedmi rođendan na prvi dan škole!!!!!To će se pamtiti zar ne????

Davide voli te tvoja mama!!!!

Sastojci

za
biskvit(promjera 24 cm);
30 dag šećera
15 dag Kokosovog brašna Dolcela
preljev;
3-4 v.ž likera od jaja(ruma ili slično)
krema;
3 v.ž šećera
20 dag margarina
10 dag šećera
ukras;
rafaello kuglice
ili
ribana bijela čokolada
5 dag Kokosova brašna Dolcela

Priprema

1.

Za biskvit izmiksati bjelanjke pa dodati šećer,obje vrste brašna ,prašak za pecivo i sok od limuna.Sipati u kalup promjera 24 cm(na dno stavite pek papir,a stranicu kalupa ostavite čistu).Pecite na 180 stupnjeva oko 35 minuta.Ohladite i prerežite na 3 dijela.

2.

Za kremu pomiješajte šećer,brašno i žumanjke sa malo mlijeka pa ukuhajte u preostalo vrelo mlijeko.Skuhajte gustu glatku kremu,ohladite je.Margarin sobne temperature izmiksajte sa šećerom u prahu,pa dodajte ohlađenu kremu.

3.

Kremu podijelite na 3 dijela.Tortu slažite u kalup.Svaki list natopite sa malo toploga mlijeka pomiješanog sa nekim likerom.I premažite sa trećinom kreme.Ostavite u frižideru preko noći.Prije posluživanja ukrasite je s šlag pjenom,rafaello kuglicama,ili kokosom,ribanom bijelom čokoladom.Ili po svojoj želji.Rafaello kuglice ja sam radila doma po sljedećom receptu-https://www.coolinarika.com/recept/972863/

Posluživanje

Recept je iz Lisine knjižice recepata"Torte i kolači"...

  • Torti-kokos(1)
  • Kokos(1)
  • Torte(1)
  • Kokosic(1)

15

Cure koje volite margarin😁hvala vam....👋

I moj David je krenio u prvi razred 🙂 Mislim da smo ja i muz bili uzbudjeni od njega 🙂 Torta izgleda prekrasno od sastoja do prezentacije svaka cast! P.S. ja takodjer koristim iskljucivo margarin jer mi je maslac preskup i nama se tako svidja :)

Hvala cure👋Ja stavljam margarin jer mi je jednostavno maslac preskup i ne kupujem ga-i zato se neću nikome ispričavat.....Ko ima nek ga stavi,a ko nema i margarin će biti dobar😉Nikad me nitko nije pitao ;Jel' to s maslacem???Moji degustatori zadovolje se i s margarinom😋

Ovako je ispalo drugima