Moj profil

Supa sa knedlama

45 minuta
8

Jednostavna supa koja uvek prija...

Jednostavna supa koja uvek prija...

Sastojci

za
1 supena kasika ulja
1.veza zeleni za supe
1 srednji beli krompir
1 supena kasika Vegete Natur
Malo suvog zacina vlasca,bosiljka,persuna
Svezi persun dva struka
Knedle
Jaja 1 jaje
Griz 6 supenih kasika

Priprema

1.

Posto se opere i ocisti povrce,sve se sitno isecka. U serpu gde ce se kuvati supa,staviti 1.supenu kasiku ulja i casu vode.Ukljuciti ringlu na najjace,dodati sitno iseckan crni luk i pustiti da se dinsta.

2.

Cim luk postane stklast,dodati ostalu iseckanu zelen(sargarepu,paskanat,celer,praziluk,krompir…),suve zacine i kasiku vegete.Sve to malo prodinstati i izmesati varjacom.Posle nekih 5 min.(sto je dovolljno da povrce omeksa)doliti vode(oko 2l) .Smanjiti ringlu na srednju temperaturu i ostaviti da se kuva jedno 30-ak minuta.Cim je povrce omeksalo skroz,znaci da je supa gotova.Meni otprilike ispari oko 1/2 l vode.

3.

Knedle

Umutiti jedno jaje i dodavati kasiku po kasiku griza.Ne sme biti pretvrdo ali ni premeko.U prvom slucaju cete dobiti kamene knedle a u drugom ce se raspasti!

4.

Kada se dodje do zeljene gustine,OBAVEZNO SKLONITI SERPU SA RINGLE i onda malom,kafenom kasicicom knedlu po knedlu spustati u vrelu supu koja ne sme da kljuca.

5.

Kada se istrose sve knedlice vratiti serpu na ringlu i ostaviti da se krcka narednih 10-15 minuta,sto je sasvim dovoljno da se knedle lepo skuvaju i pri tom ne budu tvrde a ni da se ne raspadnu.

Posluživanje

Prijatno!

  • Supi-knedli(1)

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o receptu i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)