Moj profil

Lchf predjela

74

Predjela u lchf stilu :) Sestri su se više svidele "pihtije", a ja još ne mogu da se odlučim šta mi je ukusnije :D U svakom slučaju, nećete se pokajati koji god recept da isprobate ;)

Predjela u lchf stilu :) Sestri su se više svidele "pihtije", a ja još ne mogu da se odlučim šta mi je ukusnije :D U svakom slučaju, nećete se pokajati koji god recept da isprobate ;)

Sastojci

Za kuglice
350 g krem sira
200 g pečenog slanog ili neslanog kikirikija
Za bele
500 ml jogurta
200 g majoneza
malo šunke ili slaninice

Priprema

1.

Kikiriki samleti u secku, pa spojiti sa krem sirom. Po želji dodati u ovu smesu par kašika pečenog susama. Ostaviti u frižideru na 30 minuta, zatim praviti kuglice i uvaljati u susam ili kikiriki.

2.
  • Želatin preliti sa 10 kašika hladne vode i ostaviti da naburbi. Za to vreme zagrejati jogurt, ali ne sme da proključa. Dodati mu nabubreli želatin i majonez i na kratko izmiksati da bi bila glatka smesa. Dodati sitno iseckane krastavčiće, kuvana jaja i šunku ili slaninu. Smesu izliti u silikonske kalupe ili u manjem plehu obloženom aluminijumskom folijom. Ostaviti u frižideru na par sati dok se potpuno ne stegne.

Posluživanje

Za kuglice sam koristila krem sir iz Kuč-a, a kikiriki pola slani pola neslani.

Za pihtije sam koristila domaći majonez napravljen po ovom receptu.

Više recepata možete pronaći na mom blogu :)

  • Low-carb(1)
  • Lchf(1)
  • Lchf-slano(1)
  • Lc(1)
  • Party(1)
  • Dekoracije(1)

5

Odlično i jedno i drugo. 👍

Hm, samo me zanima odakle ta računica? 🙂 Kikiriki na 100g sadrži 13g UH, od toga 9g su vlakna koja se odbijaju od ukupne količine, a krem sir sadrži 2g UH na 100g što znači da cela smesa sadrži oko 15g UH, a to je definitivno low carb 🙂 Susam sada nisam računala, ali i on je pun dobrih masnoća, a siromašan ugljenim hidratima.

Sorry ali lchf znaci niski ugljikohidrati, a kuglice su cca 250-300g ugljikohidrata + masti

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)