Moj profil

Rolada od pilećih prsa

60 minuta
17

Pripremite pečene rolice od piletine i poslužite ih prelivene umakom od aceta uz salatu od heljde i pjenicu od slanutka.

Pripremite pečene rolice od piletine i poslužite ih prelivene umakom od aceta uz salatu od heljde i pjenicu od slanutka.

Sastojci

za
2 veća pileća prsa u komadu s kožom
80 g maslaca
250 g gljiva
Za salatu

Priprema

1.

U kipuću, blago posoljenu vodu stavite heljdu, kratko prokuhajte, poklopite i maknite s vatre. Nakon 15-ak minuta ju ocijedite i pustite da se ohladi.

2.

U tavu na 2 žlice zagrijanog maslinovog ulja stavite sitno nasjeckanu pancetu i kratko ju popržite. Dodajte sitno nasjeckane gljive, 20 g maslaca, lagano posolite i popaprite. Popecite dok gljive ne dobiju lijepu boju, pa umiješajte sitno nasjeckane pistacije i uklonite s vatre.

3.

S pilećih prsa skinite kožu i odložite ju sa strane. Svaki komad prsa prerežite na pola da dobijete 2 filea. Svaki komad filea lagano potucite batom za meso tako da dobijete odrezak. Ako su fileti deblji, prvo ih lagano rastvorite nožem.

4.

Potučene filete najprije premažite maslacem, a zatim poprženim nasjeckanim gljivama i lagano posolite. Svaki filet zamotajte u rolicu, prekrijte dijelom pileće kožice i dobro zamotajte u prozirnu foliju. Rubove vežite kuhinjskim koncem pa ih tako zapakirane stavite u kipuću vodu i kuhajte oko 25 minuta.

5.

Rolice pažljivo izvadite iz posude i pustite da se ohlade 10-ak minuta. Izvadite ih iz folije i lagano posušite papirnatim ubrusom. U zagrijanoj gril tavi na preostalom maslinovom ulju popecite rolice sa svih strana do lijepe zlatne boje.

6.

Kuhanoj i ohlađenoj heljdi dodajte na manje kockice narezanu papriku, sitno narezani mladi luk, nasjeckani peršin, nasjeckani češnjak, prelijte maslinovim uljem, posolite, popaprite i dobro izmiješajte.

7.

U manju posudu ulijte aceto, dodajte šećer i na laganoj vatri kuhajte miješajući dok se umak ne zgusne.

8.

U ocijeđeni i isprani slanutak dodajte slatko vrhnje i kratko, ali temeljito izmiksajte štapnim mikserom da dobijete pjenicu. Posolite i popaprite prema potrebi.

Posluživanje

Pečene rolice poslužite prelivene umakom od aceta, uz salatu od heljde i pjenicu od slanutka.

Savjet

Umjesto heljde možete upotrijebiti ječam ili leću.

  • Ručak za sutra s Podravkom (1)
  • Slanutak(1)
  • Heljdina kaša(1)
  • Mladi-luk(1)
  • Panceta(1)
  • Slatko-vrhnje(1)
  • Crvena-paprika(1)
  • Crni-papar-zrno(1)
  • Pileca-prsa-u-komadu-s-kozom(1)

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o receptu i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)