Moj profil

Pizzette od patlidžana

36

Patlidžan je i dalje na 1. mestu moje top liste - bar dva puta nedeljno već četvrti mesec uzastopno... Ne odustajem nikako, samo smišljam na koji drugi način da ga spremim!

Patlidžan je i dalje na 1. mestu moje top liste - bar dva puta nedeljno već četvrti mesec uzastopno... Ne odustajem nikako, samo smišljam na koji drugi način da ga spremim!

Sastojci

300 gr čeri paradajza
po ukusu so, biber, origano
1 češanj belog luka
po ukusu peršun i bosiljak
2 kašike parmezana

Priprema

1.

Patlidžan oprati, iseći na ploške, pa ga poređati na papir za pečenje i poprskati sa malo ulja. Grilovati u rerni ispod gornjeg grejača dok ne omekne (ja sam u pizza-grillu). Po potrebi na pola pečenja prevrnuti. Možete ga grilovati i na roštilju.

2.

Dok se patlidžan griluje/peče, na malo ulja sotirati 200 gr čeri paradajza na tihoj vatri (bez dodavanja vode) dvadesetak minuta, uz dodatak začina i belog luka . 

3.

U nauljeni sud poređati patlidžan, premazati sosom od paradajza, posuti rendanim sirom, odozgo staviti po jedan čeri-paradajz, pa peći na 200°C oko 15 minuta. Pečene picete posuti rendanim parmezanom i ukrasiti listićima peršuna. 

4.

Više o receptu pogledajte na blogu Gaga u kujni -https://gagasrce.blogspot.com/2015/09/pizzette-od-patlidzana.html

Posluživanje

Posužiti toplo uz čašu vina i malo hrskavog hleba.

Umesto sotiranog čeri paradadajza možete koristiti bilo koji paradajz sos.

Na Coolki postoje još dva recepta za pizzete od patlidžana, oba se razlikuju po sastojcima i načinu pripreme...

  • Patlidžan(2)
  • Gotveni-jadenja-modar-patligan(1)
  • Mirali-za-isprobati(1)
  • Predjadenja-topli(1)
  • Overeno-gaga(1)
  • Malancani(1)
  • 1razno(1)
  • It(1)

15

Diivne pizzette 🙂 Hvala Gago

Sneco, srećan rođendan velikom detetu! Baš se radujem da su se i slavljeniku i gostima dopale ove picete..😍Hvala tebi što si ih pravila! Ne treba slika kao dokaz - dovoljna je tvoja reč, kao i pohvale vegetarijanaca i mesojeda 🙂 

Žao mi je što nemam sliku kao dokaz, napravila sam velikom detetu za rodjendan, odneo je ali stižu povratne informacije da su svi oduševljeni - i njegovi vegetarijanci a i mesojedi. 😉👍

Ovako je ispalo drugima