Moj profil

Napolitanke

83

Tako jednostavne, a tako dobre.

Tako jednostavne, a tako dobre.

Sastojci

1 veliko pakovanje oblandi
10 jaja
125 g margarina
125 g maslaca
320 g crne čokolade (Menaž)
300 g melvenog Plazma keksa
2 kašike ulja

Priprema

1.

I čokoladni fil:  10 belanaca umutiti dobro sa 280g  šećera  i skuvati  na pari oko 10ak minuta, sve vreme muteći, tek toliko da se belanca termički obrade. Kada se ona malo samo prohlade, dodati mlevenu Plazmu i prethodno otopljenu, pa prohlađenu čokoladu 120 g.

Sve polako, špatulom ili varjačom sjediniti. 

2.

II žuti fil: 10 žumanaca umutiti sa 220 g šećera u prahu i skuvati  kratko na pari, oko 7 minuta, sve vreme mešati žicom.  Ostaviti da se ohladi do kraja. U međuvermenu umutiti penasto puter i margarin  (možete i samo margarin ili puter,  ja za kolače često koristim pola-pola), pa postepeno dodavati ohlađenu smesu od  žumanaca. Sve još zajedno malo mutiti dok se ne dobije izjednačena kremasta struktura fila.

3.

Naizmenično mazati oblande, tj. svaki fil podelite na pola, jer imate 5 oblandi...počevši od čoko fila, a odozgo premazati čokoladnom glazurom, koju ćete napraviti tako što ćete preostalih 200 g crne čokolade otopiti na pari i sjediniti sa 2 kašike ulja.

  • Oblandi(1)

9

E sjajno  🙂

Hvala vam na odgovoru, nije kasno slava nam je 9 januar Sv Stefan, taman na vreme

Žao mi je što tek sada vidim ovo pitanje Stefanovemame, ali ako nije kasno ili za neki drugi put... da naravno da mogu da se zamrznu i cele oblande i isečene na štanglice, samo uzeti u obzir da glazura od čokolade neće imati onaj sjaj, ali ne bi trebalo da nešto drastično lošije izgleda, bar vođena iskustvom nekih drugih, sličnih  zamrzavnja kolača.. 

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)