Moj profil

Slatka rolada

8

...

...

Sastojci

Biskvit za roladu
6 žlica brašna
Krema
10 dag šećera u prahu
2 žličice ruma
25 dag margarina

Priprema

1.

Odvojiti žumanjke od bjelanjaka. Miksati žumanjke i šećer dok ne postanu pjenasti. Posebno pomiješati brašno, kakao i prašak za pecivo, te dodati pjenastim žumanjcima. Nakon toga izmiksati snijeg od bjelanjaka, te kuhačom umiješati u smjesu s žumanjcima.

2.

Pećnicu zagrijati na 180 stupnjeva. Kvadratni plitki lim za pečenje (ja sam koristila onaj što se dobije s pećnicom) obložiti aluminijskom folijom te ga premazati uljem. Na to izliti pripremljenu smjesu za biskvit. ispeći biskvit.

3.

Čistu kuhinjsku krpu poprskati vodom  (ja koristim prskalicu sličnu onoj u kojoj se obično  nalaze sredstva za pranje stakla). Krpa ne treba biti natopljena vodom, već lagano vlažna. Kad se biskvit ispeče staviti ga na krpu te odvojiti aluminijsku foliju. Zarolati biskvit zajedno s krpom. ostaviti da se ohladi.

4.

Za kremu izmiksati margarin, rum (ja sam stavila dvije žličice, ali vi količinu prilagodite svom ukusu), šećer u prahu i vanilin šećer (ja sam ga samljela u mlincu za kavu, ako ga ne možete samljeti nemojte ga ni stavljati, jer se osjeti pod zubima kad se kolač jede ako nije mljeven).

5.

Kad se biskvit ohladi lagano ga otvorite, premažite kremom i opet zarolajte te ga odvojite od krpe. Po želji prelijte čokoladnom glazurom.

  • RUM(1)
  • Rollica(1)
  • Rolada(1)
  • Margarin(1)
  • Kakao(1)

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o receptu i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)