Moj profil

Baozi

90 minuta
72

Azijski specijalitet :) Najfiniji dumplingsi, najčešće se kuhaju na pari i motaju u razne oblike, no jedno im je zajedničko, a to je ukusan nadjev. Dijelim s vama ovaj recept naučen na radionici kuhanja... :) Uživajte!

Azijski specijalitet :) Najfiniji dumplingsi, najčešće se kuhaju na pari i motaju u razne oblike, no jedno im je zajedničko, a to je ukusan nadjev. Dijelim s vama ovaj recept naučen na radionici kuhanja... :) Uživajte!

Sastojci

za
tijesto
Nadjev
1 svježi đumbir
sol, papar, chilli
1 žličica mljevenog korijandera
preljev
4 žlice soya sosa

Priprema

1.

Prvi korak je da od navedenih sastojaka zamijesite glatko tijesto. Pokrijete ga krpom i ostavite da odmara.

2.

Na ulju kratko popržiti svinjetinu i poriluk, dodati korijander, sol, papar, malo chillija i sjeckani đumbir. Pred kraj dodati sitno sjeckani kupus. (poželjno je da bude kineski kupus, ali ja ga eto nisam imala pa je poslužio i obični). Nadjev je spreman :)

3.

Tijesto podijeliti na 6 komada i razvaljati tanko na debljinu od pola cm, ja sam koristila mašinu za tijesto i rastanjila na 6. Izrezivačem za krafne ili čašom ili sličnim predmetom režite krugove od tijesta. Ukoliko vam se tijesto lijepi posuti ga Gustinom/Gusnellom jer on neće stvrdnuti tijesto kao što bi to bio slučaj s običnim glatkim brašnom. I moći ćete ga iskoristiti više puta.  Za "ljepilo" pomiješati žlicu gustina s 4 žlice vode, s njime ćete mazati rubove tijesta kako bi se zalijepili jedan za drugi.

4.

Svaki krug puniti žlicom nadjeva, rub premazati "ljepilom" i spajati rubove preklapajući dio preko dijela, kao da vezete... (nadam se da se vidi po slikama kako to treba izgledati). Napunjene dumplingse poslagati u tavu. Preporučam neku s neljepljivim dnom...(teflon, keramika...)

5.

U manjoj zdjelici pomiješati 4 žlice meda, 4 žlice soya sosa i s tim preljevom preliti dumplingse. Zatim ih preliti s vodom tako da su skroz potopljeni. (Ovo je smjesa za jednu tavu, kod mene su sve malene, pa sam od ove količine kuhala dumplingse u tri tave :P)

6.

Kuhaju se poklopljeno na srednje jakoj vatri dok sva voda ne ispari, a oni se ne počnu lijepit za dno, tako znate da su gotovi :) Kao dodatak sam u drugoj tavi kratko popržila kupus sa soya sosom te je on služio kao podloga kod serviranja, na to su išli dumplingsi i sjeckani mladi luk. Po želji još sve možete preliti soya sosom...

Posluživanje

Oni će se zalijepiti jedan za drugi tokom kuhanja, ali neka vas to ne brine, izvadite i po nekoliko komada od jednom i tako ih servirajte... :) Moji ukućani su bili oduševljeni, a nadam se da ćete i vi kad isprobate ovaj recept :)

  • Mljeveno meso(3)
  • Mljeveno(2)
  • Kineski-kupus(2)
  • Gotveni-jadenja-kineski(1)
  • Gotveni-jadenja-meleno-meso(1)
  • Soya-sos(1)
  • Kinesko(1)
  • Dumplings(1)
  • Isprobati-rucak(1)

14

Pitanje: 1 svježi đumbir... zar cijeli korijen na 500g mesa?

(Nekako mi se čini puno :)

Nema na cemu ;)

U svakom slucaju , ovo je dobar recept, hvala na odgovoru 🙂

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)