Moj profil

Škotska jaja

40 minuta
69

Često se misli kako je ovaj recept težak za napraviti, ali dokazat ćemo vam suprotno. Iskoristite super trik koji će vam pomoći da meso bude ravnomjerno kuhano.

Često se misli kako je ovaj recept težak za napraviti, ali dokazat ćemo vam suprotno. Iskoristite super trik koji će vam pomoći da meso bude ravnomjerno kuhano.

Sastojci

6 velikih jaja
1/2 žličice soli
1 žlica Vegete
1 deblja kriška kruha
suncokretovo ulje - za prženje
1 jaje - za paniranje
1 šalica krušnih mrvica

Priprema

1.

Kuhajte jaja 10 minuta ili manje ako želite da budu mekša. Odložite ih u hladnu vodu da se ohlade. Ogulite jaja i stavite ih na stranu. Dok se jaja hlade, začinite svinjsko meso.

2.

Natopite krišku kruha u mlijeko. U meso dodajte sol, papar, Vegetu i suhi peršin i umiješajte zajedno. Položite komad plastične folije na pult i stavite oko 2 žlice mesa i pritisnite ga prema dolje u oblik pravokutnika. Mora biti dovoljno dugačko i široko da samo pokrije jaje.

3.

Stavite jaje na jedan kraj mesa pravokutnika i preklopite plastiku, tako da meso okružuje jaje. Pazite da meso u potpunosti okruži jaje. Stavite oblikovana jaja na hlađenje.

4.

Zagrijte dovoljno ulja tako da su jaja pokrivena. Uvaljajte jaja u brašno, razmućena jaja i mrvice.

5.

Kada je ulje vruće, stavite jaja i okrenite ih povremeno do zlatnosmeđe boje. Ovo traje oko 3-4 minute. Ocijedite na papirnatom ručniku. Jedite toplo ili hladno.

Posluživanje

Toplo ili hladno. Uz laganu lisnatu salatu (npr.matovilac) i uz umak pripremljen na bazi majoneze, senfa i limunovog soka.

Savjet

Pazite da meso kompletno obuhvati jaje, ali pritom pazeći da ovojnica od mesa nije niti predebela. Ako se to i dogodi i jaja su gotova izvana, a iznutra su i dalje ostala sirova, dovršite ih u pećnici (2-3 min. 180 °C.)

Prilikom oblikovanja mesa savjetujemo da to radite u plastičnoj foliji gdje ćete zapravo kroz trljajući meso dlanovima obući jaje u meso i na taj način izbjeći lijepljenje mesa za ruke.

U posudu nalijte hladnu vodu i izbjegnite lijepljenje mesa za ruke.

  • Mljeveno(2)
  • Skotska-jaja(2)
  • Party(2)
  • Uskrs(2)
  • Meso-mljeveno(1)
  • Party-slano(1)
  • Toplo jelo(1)
  • Probati(1)
  • Mljevena-struca(1)

6

Fino svida mi se👏

Par puta sam ih već pravila😋!!! Veoma ukusno jelo! Sliku sam slučajno dva puta stavila, ali ne znam kako da jednu izbrišem❓.

Baš primamljivo!😋