Moj profil

Čokoladni macarons

84

Čokoladni macaronsi - savršenog okusa, definitivno se isplate raditi, vjerujte mi nećete požaliti! 

Čokoladni macaronsi - savršenog okusa, definitivno se isplate raditi, vjerujte mi nećete požaliti! 

Sastojci

Za male biskvite
2 (66 g) veća jaja (bjelanjka), sobne temperature
Za čokoladni nadjev
120 g čokolade
14 g maslaca, nije obavezno
1 žlica instant kave, nije obavezno

Priprema

1.

Zajedno sameljite šećer u prahu sa mljevenim bademima i kakaom da nema grudica koristeći blender. Zatim prosijajte smjesu u veću zdjelu i bacite ostatak većih grudica koje su vam na kraju ostale.

2.

Koristeći blender, istucite bjelanjke u snijeg sa prstohvatom soli. Zatim postepeno dodajte šećer i miksajte još 2 minute.

3.

Pola suhe smjese koju ste prethodno napravili stavite u snijeg od bjelanjaka i polagano miješajte špatulom. Zatim dodajte drugu polovicu i sve dobro sjedinite. Smjesu prenesite u plastičarsku vrećicu.

4.

U pleh obložen papirom za pečenje istiskujte male kružiće promjera 2.5 cm. Između svakog biskvita neka bude razmak oko 5 cm jer se prilikom pečenja rašire. Kada ste gotovi pleh udarite nekoliko puta po stolu da dobijete lijepu, ravnu i glatku površinu. Male biskvite ostavite sa strane da odstoje 20-30 minuta prije nego što ih maknete s papira.

5.

Nakon što su odstojali, pecite ih u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 10-15 minuta. Ispečene biskvite ostavite sa strane da se skroz ohlade.

6.

Za čokoladni nadjev stavite slatko vrhnje da se ugrije na štednjak, ako želite malo intenzivniji okus, u slatko vrhnje stavite instant kave (nije obavezno) - pa promiješajte. Kada slatko vrhnje počne ključati odmah ga maknite sa štednjaka i prelijte preko čokolade koju ste prethodno stavili u zdjelu i natrgali je na kockice.

7.

Pustite da odstoji jednu minutu pa onda dobro promiješajte. Zatim u smjesu dodajte maslac koji nije obavezan, promiješajte i skroz ohladite prije korištenja.

8.

Ohlađenu kremu stavite u slastičarsku vrećicu te na jednu stranu bikvita stavite kremu - ja kremu stavljam u sredinu prema gore, pa preklopite sa drugim biskvitom.

9.

Ostavite ih barem jedan dan da odstoje prije posluživanja, kako bi se okusi stopili.

  • Macarons(3)
  • Party-food-slatko(1)
  • Macarons-krema(1)
  • Kolaci-macarons(1)
  • Makarons(1)
  • Jaojam-is(1)
  • Tamna-cokolada(1)
  • Bademi(1)
  • Cokoladni-macarons(1)

13

Neodoljivi 🙂 ...

Lepo izgledaju !

Mmm predivni čokoladni😍