Moj profil

Lambada

40 minuta
84

Prije 20 i nešto godina upisan u moju prvu bilježnicu recepata.....Uvijek dobra,fina....Kolač obavezan na svadbama,krstitkama,firmama....Svatko ima svoju verziju....ovo je moja!!!!

Prije 20 i nešto godina upisan u moju prvu bilježnicu recepata.....Uvijek dobra,fina....Kolač obavezan na svadbama,krstitkama,firmama....Svatko ima svoju verziju....ovo je moja!!!!

Sastojci

za
biskvit;
5 v.ž šećera
5 v.ž brašna
žuta krema;
1 l soka od naranče(fanta ili sl.)
9 v.ž šećera
bijela krema;

Priprema

1.

Za biskvit odvojiti žumanjke od bjelanjaka.Napraviti čvrsti snijeg.Žumanjke pomiješati sa šećerom.Kad postane pjenasto,dodati brašno.Na kraju ručno umiješati snijeg.Staviti peći u veći duboki pleh(ne najveći od pećnice-srednji koji imate).Pecite biskvit na 180 stupnjeva oko 20 minuta.

2.

Za žutu kremu stavite kuhati sok.Prašak za puding pomiješajte sa šećerom i malo soka pa ukuhajte u sok kad zavri.Kuhajte dok se ne zgusne.Još vruću kremu sipajte na pečeni topli biskvit.Izravnajte i ostavite da se ohladi.

3.

Za bijelu kremu pomiješajte škrobno brašno sa šećerom i dijelom mlijeka pa ukuhajte u vrelo mlijeko.Skuhajte gustu kremu i ohladite je.Maslac sobne temperature izradite sa malo šećera pa izmiksajte sa ohlađenom kuhanom bijelom kremom.Kremu raspodijelite na žutu kremu.

4.

Na vrh poredajte petit kekse koje ste na sekund umočili u mlijeko.Zalijte sa svojom omiljenom čokoladnom glazurom.Nek se ohladi na sobnoj temperaturi,pa tek onda kolač stavite u frižider.

  • Lambada(3)
  • Naranča(2)
  • Naranca-krema(1)
  • Kremasti kolaci(1)
  • Keksi-kolac(1)
  • Pomorandza(1)
  • Desert-ljeto(1)

27

Danas sam pravila

Koliko sam se ovoga iznajela pred cca 25 godina. Jedno vrijeme( i to duze) bio je svaki vikend za desert. A onda odes i goste- pa i tamo Lambada. Mozda ju nebi opet ni pravila da ne slusam svaki dan tu pjesmu Lambada...naime netko se sjetio da bas tu pjesmu stavi u tutu pa mozes mislit koliko ju dnevno puta cujem dok mala uci na wc;). Znam da nije tema uz jelo al to mi je bio poticaj.

Napravila. Izvrstan! Ako ulovim koju fotkicu stavim... ali čimi ni se kako će ovo biti češće na stolu kod nas... 😉  Upotrebaljavala svježe cijeđeni sok od mandarina... mmmmljac! 🙂

Ovako je ispalo drugima