Moj profil

Banana rolat

61

Ukusan , socan ....... a brzo se i pravi .....

Ukusan , socan ....... a brzo se i pravi .....

Sastojci

Krema - fil
5 velikih kasika griza
200 ml mleka
2 kesice vanila secera
2 velike kasike kristal secera ili secera po ukusu
200 ml tecne pavlake za slag
Cokoladna krema
100 g tamne cokolade
100 ml tecne pavlake za slag
Piskota za rolat
4 kom jaja
4 velike kasike secera kristal
5 velikih kasika brasna
1/2 kasicice praska za pecivo
2 velike kasike ulja

Priprema

1.

Prvo napraviti kremu da bi se ohladila pre filovanja . U manjoj serpi ugrejati mleko , dodati vanila secer i kristal secer . Kad mleko pocne da vri sipati griz u mlazu i kuvati ga oko min - dva . Kuvani griz ce biti dosta gust posle kuvanja ali kada se izmesa sa ulupanim slagom dobice se veoma fini krem . Skuvani griz ostaviti da se hladi uz povremeno mesanje da se ne uhvati korica .

2.

Staviti u manju posudu tecno vrhnje za slag , dobro ga ugrejati , skloniti sa sporeta pa umesati islomljenu cokoladu . Cokoladu mesati dok se potpuno ne otopi i dok se ne dobija glatka , sjajna smesa ( ganaz ) . Ohladiti na sobnoj temperaturi .

3.

Za piskotu odvojiti belanca i zumanca . Belanca miksirati dok se ne dobije srednje cvrsta pena a zatim , uz stalno miksiranje dodavati po kasiku secera i po jedno zumance . Izmedju svakog dodavanja miksirati smesu na vecoj brzini. Potrositi sav secer i zumanca . Dobijena smesa treba da je gusta i svetlo zute boje . Zatim smesu izmesati sa brasnom koje je prosejano zajedno sa praskom za pecivo a takodje umesati i ulje . Peci u tepsiji vel . 35 x 25 cm oko 15 min na tem 180 C . Pecenu piskotu uviti u kuhinjsku krpu i ohladiti .

4.

Ohladjeni griz dobro varjacom izmesati da nema grudvica, zatim u griz dodati kasiku - dve cvrsto ulupanog slaga , mesati da se slag sjedini sa grizom , opet dodati kasiku - dve slaga i opet dobro sjediniti sa grizom . Na kraju dodati ostatak slaga,  i lagano varjacom mesati dok se ne dobije fina krema bez grudvica .

5.

Ohladjenu piskotu odviti pa je prvo premazati otopljenom cokoladom , preko cokolade naneti kremu od griza ,  a na uzoj strani rolata uz ivicu staviti banane . Pazljivo uviti rolat uzom stranom , zatim ga  uviti  u kuhinjsku krpu i rolat staviti u frizider da se prohladi ( oko dva sata ) .

Ukrasiti rolat po zelji . Moze se ostaviti par kasika fila od griza pa isarati rolat ili ga preliti otopljenom cokoladom,vec po zelji .

  • Rolat(4)
  • Banane(3)
  • ROLATI(2)
  • Rolada(2)
  • Slatka-rolada(1)
  • Party-food-slatko(1)
  • Biskvit(1)
  • Pšenična krupica(1)
  • Krema(1)

14

Draga moja Vesnice ....... samo ti lagaaano ......... nema problema ...... ❤️❤️❤️

Evo nam recepta🙂...verujem i da je ukusan i da je sočan...i verujem da ga ti začas i napraviš...kod mene je  sve laganica😘...lagano ću ga jednom napraviti!

Neno👍

Hvala svima !

Volim ovako brzinske recepte !

Penzionerka drago mi je da ti se dopadaju moji kolaci i prezentacije ! ❤️