Moj profil

MARGARIN KOCKE

5

Jednostavan a fin kolač....

Jednostavan a fin kolač....

Sastojci

KORE: 40 Dag.oštrog brašna
10 Dag. margarina
10 Dag. šećera
malo mlijeka ( po potrebi)
NADJEV : 5 dcl. mlijeka
12,5 dag. margarina
20 Dag. čokolade za kuhanje
UKRAS : 10 dag. naribane čokolade

Priprema

1.

U brašno i prašak za pecivo razmrviti margarin. U sredini tijesta napraviti udubljenje i u njega staviti šećer, jaje i mlijeka po potrebi. Umijesiti tijesto i podijeliti ga na tri jednaka dijela. Svaki dio razvući u tanku koru veličine lima. Kore posebno peći na preokrenutoj strani lima 10 - 15 minuta na temperaturi od 200 stupnjeva.




2.

U malo hladnog mlijeka razmutiti brašno, pazeći da ne ostanu grudice. Preostalo mlijeko zakuhati, smanjiti temperaturu i uz stalno miješanje u njega dodavati razmuceno brašno. Kuhati na laganoj vatri dok se ne zgusne. Kad je dovoljno gusta, skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi. U međuvremenu pjenasto izraditi margarin i šećer. Sjediniti smjese i podijeliti ih na dva dijela, U jedan dio staviti otopljenu čokoladu, a u drugi limunov sok.

3.

Na podlogu staviti prvu koru. Namazati čokoladnim nadjevom. Staviti drugu koru. Namazati limunovim nadjevom. Staviti treću koru. Namazati tankim slojem limunovim nadjevom. Posuti naribanom čokoladom, Izrezati na pravilne kocke,

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o receptu i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)