Moj profil

Tortilje s piletinom

90 minuta
26

Uvijek su bolje tortilje koje napravimo sami, a za ove se isplati odvojiti malo vremena :)

Uvijek su bolje tortilje koje napravimo sami, a za ove se isplati odvojiti malo vremena :)

Sastojci

za
1 šalica ulja
1,5 šalica vruće vode
1 kockica svježeg kvasca
0,5 žličice šečera
2 glavice luka
1 konzerva Bonduelle chili con cane
1 konzerva kukuruza (140 g)
bosiljak, vlasac, peršin, chilli jalapeno

Priprema

1.

U toplo mlijeko dodajte pola žličice šečera i pola žličice glatkog brašna te dodajte kvasac i ostavite da odstoji kratko. Za to vrijeme u posudi pomiješajte brašno u koje ste dodali sol. U posudu s brašnom dodajte kvasac, ulje i vruću vodu te izmiješajte sve sastojke u glatko tijesto (po potrebi kod izrade dodajte još malo latkog brašna).

2.

Pričekajte da se tijesto digne (volumen će se otprilike udvostručiti). Tako dignuto tijesto podijelite u kuglice koje ćete potom razvaljati u tortilje i ispecite ih na ugrijanoj tavi (od ove količine tijesta trebali biste dobiti oko 20 kuglica).

3.

Meso izrežite na kockice ili trakice, posolite i popaprite te ispecite na tavi u kojoj ste prethodno zagrijali ulje. Pečeno meso izvadite iz tave i odložite sa strane.

4.

U međuvremenu nasjeckajte luk i papriku na kockice te popržite na istom ulju na kojemu ste pržili meso. Potom dodajte konzervu chili con canea, sjeckanu rajčicu, kukuruz i začine po želji (sol, papar, vlasac, bosiljak, peršin, sušene chili jalapeno paričice...). Pomiješajte sve sastojke i kratko propirjajte.

5.

Pečene tortilje punite pripremljenim nadjevom.

Posluživanje

Uz nadjev, za punjenje tortilje poslužite i naribani punomasni sir po želji i zelenu salatu izrezanu na trakice te crveni ili bijeli umak. Ja uobičajeno poslužim bijeli umak napravljen od 100 g svježeg sira s vlascem i 1 vrhnja u koji dodam malo soli i po želji možete staviti 1 protisnuti režanj češnjaka. Crveni umak možete standardno napraviti na način da u zdjeli na laganoj vatri propirjate sjeckanu rajčicu koju ste koristili i za nadjev, dodate po želji mljevene chili paprike, soli, papra.

  • Tortilj(1)

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o receptu i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.