Moj profil

Mocca kocke

42

Listajući staru knjigu recepata ispala je stranica iz starog časopisa "Svijet" s foto strip receptom za ove mocca kocke.Napravila sam ih i nisam se pokajala-fin i jednostavan recept.

Listajući staru knjigu recepata ispala je stranica iz starog časopisa "Svijet" s foto strip receptom za ove mocca kocke.Napravila sam ih i nisam se pokajala-fin i jednostavan recept.

Sastojci

BISKVIT:
150 g šećera+2 vanilin šećera
270 g brašna+prašak za pecivo
150 ml mlijeka
1 žličica instant kave
150 g margarina
PRELJEV:
100 g margarina
200 g šećera
4 žlice kuhane jake kave
1-2 žlice kakaa
malo kokosa ili mljevenih oraha za posip

Priprema

1.

Prvo na laganoj vatri otopiti margarin.
Izmiksati jaja i šećer.Dodavati naizmjenično ostale sastojke:brašno promiješano s kakaoom,kavom  i praškom za pecivo,mlijeko i otopljeni margarin. 

2.

Lim podmazati masnoćom i posipati brašnom.Usipati smjesu za biskvit,poravnati i peći oko 20 minuta.

3.

Dok se kolač peće skuhati preljev:u prikladnoj posudi otopiti margarin,dodati šećer i vanilin.Kuhati dok se šećer i margarin otope i sjedine(par minuta).
Skuhati šalicu kave,dodati kakao i dobro promiješati.
Kavu usipati u otopljen margarin i šećer,dobro promiješati. 
Pećeni kolač još vruć malo izbockati vilicom(ili nožem)i preliti s preljevom.Odmah  posipati po želji kokosom ili mljevenim orasima.

4.

Originalni recept ima jako puno šećera koji sam ja smanjila.Mjere su u čašama,ali sam ja vagala i tako napisala recept(sa smanjenom količinom šećera).Npr. u biskvit ide 3 dcl šećera,a to je oko 250 g.U preljev ide 3,5 dcl šećera(300g),ja sam smanjila na 200g.Iako sam smanjila količinu šećera,kolač je dosta sladak.Čak i slađi nego što inače volim i pravim.

  • Kava-san(1)

13

Hvala tebi i cijeloj ekipi,veliki zagrljaj svima! 🤗

Draga Tanja moji malisani su sa svojim djedom sve priredili samo da im ispecem ovaj prefini kolac.Socan i mirisi na kakao i kafu svi ti se puno zahvaljuju za recept🤗

Kao klinka sam ga puno puta pravila. I ja imam u biljeznici puno recepata iz Svijeta. I stvarno su jos uviek odlicni i puno puta pravljeni.

Ovako je ispalo drugima