Moj profil

Doughnuts

30

znam da svi obožavaju ove američke krofnice i da ima puno recepata ovdje, ali od viška glava ne boli :) jaaaaako mekani i fini, pogotovo ako malo vremena provedu na hlađenju :D  

znam da svi obožavaju ove američke krofnice i da ima puno recepata ovdje, ali od viška glava ne boli :) jaaaaako mekani i fini, pogotovo ako malo vremena provedu na hlađenju :D  

Sastojci

5 g soli
90 ml mlijeka
10 ml ruma ili rakije
25 g maslaca
žličica arome vanilije
po želji naribana korica limuna ili naranče

Priprema

1.

U posudu od miksera staviti mlako mlijeko, izmrvljeni kvasac, 85 g brašna i 10 g šećera. Ostaviti da nadođe, nekih 10-ak minuta. 

2.

U nadošli kvasac staviti ostale sastojke (165 g brašna, jaje, 30 g šećera, sol, rum, maslac, vaniliju, rianu koricu..). Miješati u mikseru sa nastavkom za tijesto, od najmanje do srednje brzine, dok se tijesto ne odvoji od posude. 

3.

Razvaljati tijesto na pobrašnjenoj podlozi oko 0,5 cm debljine. Izrezivati doughnutse s kalupom, ili ako nemate, onda čašom. A krugove u sredini možete sa onom spravicom za izrezivanje sredine paprika. Snađite se ;) 

4.

Ostatke tijesta možete ponovno razvaljati s tim da ćete morati malo pričekati da odmori jer će bit žilavo ili napraviti kuglice pa usput ispeći i koju krofnicu :)

5.

Stavljati doughnutse na pleh na koji ste stavili pek papir. Ostaviti ih da udvostruče volumen na sobnoj temperaturi pokriveni krpom ili zagrijte pećnicu na 50°C, isključite i stavite doughnutse nepokrivene unutra. 

6.

Ulje zagrijati na 160°C. Kada je zagrijano, smanjiti na srednju vatru. Stavljati doughnutse u zagrijano ulje tako da ona strana koja je gore bude dolje. Pečene doughnutse stavljati na ubrus. 

7.

Ukrasiti po želji. 

  • Krofni(1)
  • Nuts-is(1)
  • Doughnuts-kolaci(1)

6

Nestao mi je smajlić u prošlom komentaru Haha evo ga :D

Hvala

Krasne 🙂

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)