Moj profil

Halloween torta

120 minuta
4

Maca, bundeva, šišmiši...sva spremno za Halloween :)

Maca, bundeva, šišmiši...sva spremno za Halloween :)

Sastojci

za
Biskvit
200 g oraha
10 žlica tople vode
1 vrećica cappuccino praha
Preljev
50 ml kave
1 vrećica cappuccino praha
2 žlice konjaka
Ostalo
fondan za prekrivanje torte i izradu figurica

Priprema

1.

Odvojiti žumanjke od bjelanjaka. Od bjelanjaka umutiti čvrsti snijeg. Žumanjke dobro umutiti sa šećerom pa dodati toplu vodu i miksati dok smjesa ne postane svijetla i pjenasta. Prosijati brašno s praškom za pecivo i lagano umiješati u smjesu zajedno sa mljevenim orasim te kakao i cappuccino prahom. Na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka.

2.

Smjesu uliti u tri manja kalupa ( ca 18-20 cm ) i peći na 180 stupnjeva 25-30 minuta. Ostaviti da se dobro ohlade pa svaki prerezati po pola.

3.

Izmiješati prašak za puding i brašno sa  200 ml mlijeka. U posudi zakuhati ostatak mlijeka sa šećerom i vanilin  šećerom, uliti puding, dodati razlomljenu čokoladu i kuhati dok se ne zgusne. U ohlađenu kremu dodati omekšali maslac te dobro izraditi.

4.

U toplom mlijeku s kavom otopiti cappuccino prah, dodati konjak te navlažiti prvu koru. Premazati kremom te ponavljati postupak dok ne potrošimo sve sastojke. Na kraju cijelu tortu premazati vrlo tankim slojem kreme pa prekriti fondanom i ukrasiti figuricama po želji (koje možemo pripremiti dan-dva unaprijed).

  • Strasno(1)
  • Krema(1)
  • Cake(1)

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o receptu i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.