Moj profil

Bijela pita

31

Naravno da je mamina.....

Naravno da je mamina.....

Sastojci

1 kg brasna
2 vrecice praska za pecivo
1 vrhnje(dukat crveno)
250g secera
Krema
250ml mlijeka
2 kasike brasna
125g putra
100g puder secera

Priprema

1.

Kore su kao za madaricu i ovaj put sam pravila kao moja mama-4 kore za madaricu i 3 kore za bijelu pitu! znaci ja sam izvagala ,podijelila na 7 istih djelova i dobila kore velicine 21x32 centimetra -dakle ako zelite samo bijelu pitu praviti ,uzmite pola kolicine tijesta za kore,izvazite,podjelite na 3 djela i to je to!

2.

Stavite sve sastojke u vanglu i umjesite tijesto rukom-ne lijepi se i fino je za raditi!Kore pecite svaku na pek papiru oko 10 minuta na 180° i cim rubovi malo dobiju boju peceno je.Slazite ih jednu na drugu ,ohladite i uvijte u prozirnu foliju,ako cete ih filovati za 2-3 dana-nece pucati ,ni omeknuti! Ja sam ih filovala iduci dan i pokrila sam ih samo krpom.

3.

Mlijeko i brasno zakuhati kao za puding-pola hladnog mlijeka pomjesati s brasnom ,pola staviti da kuha,skloniti s vatre i kroz sito usuti umjesano brasno s mlijekom,da izbjegnete grudvice.

Dobro ohladiti.

4.

Puder secer i putar izraditi,umjesati hladnu kremu i dodati sok od limuna po ukusu,koliko volite!Kreme bude dovoljno za tri kore 21x32 cm.

Posluživanje

Vazno je da prenoce i odstoje jedan dan da fino upiju fil i da omeknu,filovane uvijete u prozirnu foliju.

Kada ih narezete,posipajte secerom u prahu!Sto duze stoje-bolje su!Cuvajte ih u tupper dozi.

  • Kolači(1)

2

Hvala ti!

Baš je lijepa.

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)