Moj profil

Zapečeni brokoli

117

Ovo jelo je varijacija na slično koje sam zimus isprobala po receptu RENATE19. Promenila sam neke sastojke i mere, i time ga prilagodila režimu izvorne hrono ishrane doktora Alana  Delaboa.. 

Ovo jelo je varijacija na slično koje sam zimus isprobala po receptu RENATE19. Promenila sam neke sastojke i mere, i time ga prilagodila režimu izvorne hrono ishrane doktora Alana  Delaboa.. 

Sastojci

300 gr brokolija
1 kašika (oko 25 gr) seckanog sušenog paradajza
150 gr kisele pavlake sa 20% m.m.
1 jaje
10 gr (1 puna kašika) rendanog parmezana
po ukusu bibera i soli
malo maslinovog ulja za podmazivanje

Priprema

1.

Brokoli dobro oprati pod mlazom tekuće vode i iskidati ga na cvetiće. Štapku (nogicu) brokolija oguliti i iseći na koturove. Kuvati sve u slanoj vodi nekoliko minuta pazeći da se ne raskuva. Kuvan brokoli preliti hladnom vodom i dobro ocediti, pa ostaviti na stranu u cediljki da još malo otkaplje.

2.

Narendati kačkavalj na krupno rende, a parmezan na sitno (ili koristiti već narendani u kesici) i oba sira pomešati. Sušeni paradajz kuhinjskim makazama iseckati na manje komadiće. U činijici viljuškom umutiti jaje i pavlaku,  posoliti, pobiberiti i dodati polovinu narendanog sira. 

3.

Vatrostalni sud podmazati uljem, poređati brokoli i između ušuškati komadiće sušenog paradajza. Preliti masom od pavlake, rendanog sira i jaja, pa posuti preostalim sirom. Peći u rerni zagrejanoj na 180°C tridesetak minuta da porumeni. Po potrebi prekriti folijom da ne gori.

4.

Zapečeni brokoli poslužiti kao samostalni obrok ili kao prilog. Sir koji se koristi za ovo jelo može biti bilo koji tvrdi. Zato po želji birajte koji volite, bitno je samo da se lepo otopi.

5.

Meni je ovo bio fini ručak uz crne sušene masline i čašicu vina..

6.

Pogledajte i Renatin recept -> klik

7.

Više o receptu pogledajte na blogu Gaga u kujni -https://gagasrce.blogspot.com/2017/04/zapeceni-brokoli.html

  • Lchf(2)
  • Prilozi(1)
  • Vegedan(1)
  • Gotveni-jadenja-brokuli(1)
  • Overeno-gaga(1)
  • Brokoli(1)
  • Lchf-povrce(1)
  • Rucak-bez-mesa(1)
  • B-brokula-razno(1)

18

S obzirom da je ovo hrvatska stranica bilo bi poželjno da napišete prijevod jer ja ne razumijem kaj znači pavlaka, kačkavalj...inače lijepo izgleda na slici.

pozdrav

Slađo darling, hvala na isprobavanju i lepim sličicama ovog jela🤗Naravno da su moguće razne kombinacije sireva, kao i drugih dodataka.. Važno da ti se brokoli na ovaj način svideo👏

Fino! Umesto susenog paradajza koristila sam pancetu, a umesto parmezana neki drugi sir.