Moj profil

TART SA ŠPINATOM, PORILUKOM I MLADIM SIROM

50

Tart je uvijek dobra ideja...

Tart je uvijek dobra ideja...

Sastojci

Prhko tijesto:
230 g brašna
130 g maslaca
80 g kiselog vrhnja (20% mm)
prstohvat soli
Fil:
300 g špinata
120 g blitve ( očišćene )
260 g mladog sira ( ili riccote, fete)
140 g milerama
30 g poriluka ( bijeli dio )

Priprema

1.

Prosijati brašno na radnu plohu pa napraviti u sredini udubljenje/rupu. U nju razbiti jaje, a po bridovima rasporediti narezani maslac koji je bio sobne temperature. Dodati još prstohvat soli i kiselo vrhnje te umijesiti u glatko tijesto. Umotati ga u fresh foliju i ostaviti u hladnjaku da odmori oko 30 minuta.

2.

Posudu za tart ili obruč za torte ( fi 24) namazati s maslacem. Tijesto razvaljati i obložiti kalup tako da napravite i bočne ivice/rubove tarta. Vilicom nabosti dno tijesta i staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180*C nekih 15-ak minuta. Izvadite tijesto i izlijte ravnomjerno fil. Pecite još 30-40 minuta. Fil će za vrijeme pečenja rasti, ali će splasnuti hlađenjem.

3.

Dok se prhko tijesto odmara u hladnjaku pripremite fil. Operite i očistite špinatom i blitvu. Bijeli dio poriluka razrežite okomito po sredini i isperite pod vodom. Blitvi uklonite deblje dijelove korijena i blanširajte minutu-dvije u ključaloj vodi. Ocijediti i prohladite. U većoj posudi žicom umutite jaja pa dodajte mladi sir i mileram. Sitno nasjeckajte poriluk, kao i blitvu i špinatom. Dodajte smjesi od jaja i sira. Promiješajte i po ukusu posolite. 

Posluživanje

Servirati toplo ili hladno uz jogurt.

  • Gotveni-jadenja-spanak(1)
  • Tart(1)
  • Spanac(1)
  • Spinat-blitva(1)
  • Gotveni-jadenja-tart(1)

33

Čestitam! 👏

Andrea, baš mi je drago da slavimo rođendan na isti dan, dođemo kao birthday buddies 🙂 Istim željama uzvraćam i ja tebi, obilje zdravlja i da te samo dobre stvari prate 🙂🙂🙂

Hvala vam svima na lijepim riječima! Prvotno sam pomislila da je čista slučajnost što je na današnji dan, ali poslije kad sam ugledala Andreinu divnu fotku bilo je jasno da je bio dan slavljenica :D

Ovako je ispalo drugima