Moj profil

Marinina torta

3

Ja sam je pravila za Uskrs :-)

Ja sam je pravila za Uskrs :-)

Sastojci

10jaja
300g secera
5 kasika mlijeka
4 kasike ulja
360 g brasna
3 kasike kakaa
Vanila-slag kRema
4dl mlijeka
1 puding od vanile
2 vanilin secera
1 kesica zelatine u prahu
1/2l slatke pavlake
Vanila-margarin fil
6 dl mlijeka
1 puding vanila
1 kasicica arome vanilije
250 g margarina
Cokoladna krema
3dl mlijeka
100 g secera
150g margarina
50g secera u prahu
2 kasike linolade

Priprema

1.

Odvojiti zumanca i bijelanca. Bijelanca umutiti u cvrst snijeg sa polovinom kolicibe secera. U drugu posudu izmiksati zumanca i secer. Dodati vodu, ulje, eurokrem ili Linoladu (bitno je da je nugat krem, pa koji zelite).. Dobro izmiksati, te dodati brasno sa kakaom i praskom za pecivo. Ba kraju lagano varjacom umjesati snijeg od bjelanaca. Ja sam pekla koru iz 3x a moze se i odma sve odjednom ispeci pa podijeliti peceno na 3 kore( ja sam za to smotana.). Koristila sam pleh promjera 30 cm ja sam kore poprskala sa mlijekom.

2.

Zelatinu rastopiti sa 5 kasika vode i ostaviti da nabubri. Za to vrijene skuvati puding sa secerom i vanilin secerom. Kad je kuvano, skloniti sa vatre i dodati zelatinu. Mjesati da se zelatina otopi. Ostaviti da se hladi. Izmiksati slatku pavlaku u cvrst slag, pomijesati slag i fil.

3.

Skuvati pudingskuvati puding sa secerom, gustinom i aromom. Ostaviti da se hladi. U ohladjeno izmiksati margarin koji je prethodno izradjen.

4.

U mlieko izradi kakao, brasno i secer. Skuvaj.  Ostavi da se ohladi. Margarin i secer u prahu pjenasto izraditi sa Linoladom i povezi sa kremom.

5.

Na tihoj vatri otopiti cokoladu i margarin sa mlijekom i uljem. Da ne provri!!!

Posluživanje

Slaganje: 1.biskvit, krema sa slatkom pavlakom(ostaviti malo kreme da se oblozi torta),2.biskvit,vanila fil sa margarinom,3.biskvit,fil sa Linoladom,glazura od cokolade

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o receptu i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)