Moj profil

Torta od sira s jagodama

45 minuta
85

Voliš cheesecake? Obožavaš jagode? Mislim da bi ti se ovaj recept mogao svidjeti...

Voliš cheesecake? Obožavaš jagode? Mislim da bi ti se ovaj recept mogao svidjeti...

Sastojci

za
TIJESTO
120 g putera/maslaca
1 kom jaje
NADJEV
4 kom jaje
1 kom Puding vanilija Dolcela
limunov sok od polovice jednog limuna
200 g krem sir/sirni namaz

Priprema

1.

Najprije pripremiti prhko tijesto na način da se brašno, šećer u prahu, prašak za pecivo, prstohvat soli dobro izradi/istrlja sa maslacem, a potom se doda jaje i zamijesi. Tijesto se zamota u prozirnu foliju i ostavi sa strane (tijesto nije premekano te ga nije potrebno stavljati u hladnjak, a nadjev se vrlo brzo pripremi)

2.

Nadjev se priprema na način da se izmjere svi sastojci, a zatim se mikserom dobro izrade jaja, šećer i vanilin šećer. Potom se dodaje puding od vanilije, limunov sok, griz i još jednom dobro izradi mikserom. Na kraju se umiješa svježi sir i krem sir/sirni namaz te mikserom dobro izradi da ne ostanu grudice.

3.

U kalup za tortu (promjer 26 cm) koji smo obložili papirom za pečenje stavlja se tijesto koje se prethodno razvalja u krug nešto veći od promjera kalupa, a potom se rukama popravi, odnosno utisne bočno na način da tijesto bude 1 cm iznad nadjeva. U kalup na tijesto uliti nadjev i staviti u prethodno zagrijanu pećnicu (u mojoj pećnici cheesecake se peče na 170°C). Kada je torta pečena (nakon 30ak minuta, bočno tijesto dobije zlatnu boju), vadimo tortu iz pećnice, iako se nadjev lagano trese u sredini, međutim hlađenjem najprije na sobnoj temperaturi, a potom u hladnjaku, torta će za 2-3h biti spremna za rezanje i posluživanje.

4.

Jagode očistiti, oprati, a zatim narezati i posuti vanilin šećerom. Rasporediti na ohlađenu tortu, a zatim pripremiti svijetli preljev po uputi na vrećici. Ukrasiti po želji, a moj prijedlog je staviti nekoliko cijelih jagoda i pokoji pravi cvjetić, ipak je proljeće...

  • Jagode(5)
  • Cheesecake(3)
  • Kolaci-cheesecake(1)
  • Pecena-torta(1)
  • Cheese-is(1)
  • Kolaci-jagodi(1)
  • Jagode-torta(1)
  • Torta od sira(1)
  • Torta-od-sira-i-jagoda(1)

22

Hvala ti pompom! Kako je krenulo, čini mi se da ću i za vikend spremati nešto sa jagodicama... 😍

Čestitam na divnoj jagodičastoj sličici!!!😍👍

Pozdrav MamaMu.👋 Koristila sam 500g svježi kravlji sir (Vindija, Dukat, Meggle, robna marka Interspara, Clever, Pilos itd) i 200g abc sirni namaz. Mascarpone nikad ne koristim u kremama koje se peku, njega koristim u laganim kremama bez termičke obrade, pa ti doista ne znam reći kako će se ponašati u ovoj torti. Svježi sir koji sam koristila ima 15-20% m.m., dok mascarpone ima 60-75% m.m., razlika je značajna, ali ako se ipak odlučiš na mascarpone, javi dojmove!