Moj profil

jaffa kolač

60 minuta
69

osvježavajući i fini okus naranče i čokolade...dobitna kombinacija,jednostavan,kremast i ukusan kolač za sve prigode:))

osvježavajući i fini okus naranče i čokolade...dobitna kombinacija,jednostavan,kremast i ukusan kolač za sve prigode:))

Sastojci

za
sastojci
čokoladni biskvit
jaffa puding krema
1 pakiranje special pudinga za jaffa kolač

Priprema

1.

potreban vam je 1-tamni,tanki,čokoladni biskvit za ovaj kolač/tortu,ako radite u četvrtastom kalupu veličina (20x30cm.) a ako radite u okruglom kalupu za torte(kao ja) veličina je (26cm.)

2.

za čokoladni biskvit,odvojite bjelanjke i žutanjke,pa bjelanjke s dodatkom malo soli miksajte u čvrsti snijeg,a žutanjke sa šećerom i vanilin šećerom u pjenastu masu.

zatim dodajte ulje i mlijeko,a brašno,gustin,prašak za pecivo i kakao u prahu,dobro sjedinite i žlicom dodajte u smjesu od žutanjaka,ako koristite čokoladu,tada je lagano otopljenu dodajte u smjesu od žutanjaka(prije brašna). i na kraju ručno umiješajte čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka.

3.

kalup za pečenje kolača obložite papirom za pečenje(lagano ga premažite s uljem i poprašite s brašnom(na taj način,lakše ćete pečeni biskvit odvojiti od papira i neće se zalijepiti).

pecite kolač u prethodno zagrijanoj pećnici na 190 stupnjeva cca-20 minuta.topli čokoladni biskvit prelijte sa sokom od naranče. OHLADITE!

4.

jaffa puding krema

sadržaj vrećice pomiješajte sa 200 ml. hladnog mlijeka i 100g. šećera(ako volite slađe kreme dodajte još,meni  nije bila slatka,pa sam ja dodala još jednu vrećicu  vanilin šečera  i 3-4 velike žlice šećera) a vi po ukusu.

ostatak mlijeka(800 ml.)zakuhajte.

maknite mlijeko s vatre i polako umiješajte smjesu(puding-prah-šećer-mlijeko).vratite na vatru i neprestano miješajući još 2-3 minute.kad se puding krema malo ohladi(mora ostati u tekućem stanju)izlijte na hladni čokoladni biskvit za kolače.

5.

ako je puding previše tekući stavite kolač u frižider,kod mene je bilo sve ok. i nisam imala nikakvih problema.

6.

po želji kolač prelijte čokoladnom glazurom,bijelom ili tamnom, i bogato ukrasite ribanom narančinom koricom.

Posluživanje

biskvit za kolač možete kupiti i gotovi,ja više volim napraviti svoj domaći...podloga se može složiti i od jaffa keksa,prvi sloj,a drugi na biskvit,prije-dodavanja jaffa puding kreme...na vrh se može preliti i treći sloj popularni ganache-250 g slatkog vrhnja i 200g. čokolade,za malo svečanije prigode,mašti na volju i malo kreativnosti;)) uživajte u narančasto-čokoladnom okusu!

  • Jaffa-kolac(2)
  • Cake(1)

8

Vesna,tako je jednostavan i brz za pripremiti,mogu se složiti jaffa keksi,kao podloga,a treći sloj ganache krema,za svečanije prigode,dječije rođendane i sl...

Prelep kolac.

Drage cure,hvala vam na komentarima i pohvalama,za ovaj jednostavan i brz kolačić,probajte,nećete požaliti🙂

Ovako je ispalo drugima