Moj profil

Makarone sa cuftama u belom sosu

30 minuta
6

Odavno vidjene na nekom stranom sajtu na internetu...a evo sad se setih da isprobam recept. Ukus bogat,kremast...Zaista vredi potrositi malo vremena oko spremanja.

Odavno vidjene na nekom stranom sajtu na internetu...a evo sad se setih da isprobam recept. Ukus bogat,kremast...Zaista vredi potrositi malo vremena oko spremanja.

Sastojci

za
450 gr mlevenog govedjeg mesa
1/2 glavice secaknog crnog luka
Po zelji luk u prahu ili pola cena seckanog
1/2 solje od 200gr prezle
1/2 kasike soli
1/2 kasicice bibera
Malo ulja
400-500 gr spiralnih makarona ili po zelji
1 kocka govedja za supu
2 solje govedje supe za sos
2 solje mleka
1 kesica parmezana ili solja i po rendanog kackavalja po zelji
nepuna saka seckanog persuna

Priprema

1.

Staviti mleveno meso u ciniju.U njega staviti prethodno iseckani crni luk,malo belog luka po zelji,svezeg ili u prahu,dodati jaje,prezle,so i biber.Sve lepo sjediniti kasikom.

2.

Od mesa formirati cuftice velicine oraha.Staviti  u dublju i vecu posudu na malo ulja da se proprze sa svake strane po 1-2min.

3.

Kad vidite da su cuftice dobile bakarnu boju,dodati govedju supu od kocke,mleko.Kada provri,u sve to dodati prethodno skuvane i ocedjene makarone.

4.

Kada se zajedno sve prokuvalo par minuta,dodati parmezan ili rendan kackavalj po zelji i ukusu,ali je bitno da se kackavalj lepo otapa.Sve promesati da se sve zajedno sjedini i kackavalj lepo otopi i rasporedi po sosu...dodati i malo bibera.Promesati.I na kraju dodati seckan persun.

5.

Vase jelo je gotovo☺.

Posluživanje

Posluziti toplo uz casu hladnog crvenog vina(Rose Tikves).

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o receptu i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.