Moj profil

Mađarica

83

Tamarichka je objavila ovakav recept po kojem ja već više od 25 g. radim mađaricu...no kako je ona obrisala svoj profil,pišem ga da ga imam i u virtualnom obliku i  da imam s čim povezati moje fotke.

Tamarichka je objavila ovakav recept po kojem ja već više od 25 g. radim mađaricu...no kako je ona obrisala svoj profil,pišem ga da ga imam i u virtualnom obliku i  da imam s čim povezati moje fotke.

Sastojci

kore
50 g masti
200 g šećera
vrlo malo praška za pecivo
fil
5 žlica brašna
5 žlica kakaa
250 g šećera
250 g maslaca
glazura
100 g čokolade
3 žlice ulja

Priprema

1.

Utrljajte mast u brašno,a potom dodajte sve ostale sastojke i umijesite glatko tijesto.Podijelite ga na 6 dijelova.Razvaljajte svaki posebno na pobrašnjenoj dasci na veličinu 25 (26) x 35 (36) cm.Neprestano si dodavajte brašna i odozdola i po kori da se ne lijepi i da se ravnomjerno rastanji.Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180° 7' do 8' ili na 170° ako vam je pećnica jača kao moja .Pečem na obrnutoj strani tepsije na papiru za pečenje...tijesto prethodno treba izbockati vilicom.Kore moraju ostati svijetle,a rubovi malo počnu dobijati boju.Pečene ih slažite jednu na drugu...lako skliznu sa papira.

2.

Brašno i kakao prosijte pa im dodajte malo mlijeka i razmutite da nema grudica.Ostatak mlijeka i šećer stavite kuhati...kad prokuha maknite sa vatre i neprestano miješajući žicom (ne kuhačom) dolijevajte smjesu brašna i kakaa.Vratite na vatru i kuhajte miješajući dok ne provrije i dok se sve ne sjedini. Maknite sa vatre i odmah dodajte maslac.Miješajte i dalje žicom dok se maslac ne otopi i dok fil ne postane gladak i kompaktan.

3.

Fil podijelite na 5 jednakih dijelova.Ja ga izvažem tako da na vagu stavim zdjelu i istariram na nulu...stavim u  nju fil i na kalkulatoru težinu fila podjelim na 5 djelova,a zatim odvadim petinu fila i nafilujem prvu koru,na fil stavim drugu i opet odvadim petinu i tako do kraja.Najgornja kora se ne filuje.Ostavim ju na sobnoj teperaturi (obično preko noći) da se kore opuste i upiju fil...ničim ju ne opterećujem jer nema potrebe.

4.

Na pari ili u mikrovalnoj otopite čokoladu sa uljem...(ne smije ni slučajno prokuhati) i prelijte najgornju koru.Stavite ju na hlađenje.

5.

pomoću oklagije prenijeti koru na papir i tepsiju

6.

koru prije pečenja izbockati vilicom

7.

kora mora ostati svijetla sa tek malo rumenim rubovima

8.

VRLO VAŽNO: kore se filuju vrućim filom,odmah kad se otopi maslac i krema sjedini!!!

Posluživanje

U visoku posudu ulijte vrelu vodu i u nju ubacite 2 približno jednako tanka i čvrsta noža.Počnite orezivati rubove (okrajke).Jedan nož izvadite i obrišite kuhinjskim ubrusom i odrežite u jednom potezu...počnite povlačeći od sebe pa prema sebi jedan rub.Za svaki novi rez uzmite vrući nož,obrišite ga ubrusom i napravite rez.Izrežite i ostatak mađarice.

  • Madjarica(6)
  • Božić(2)
  • Mađarica(2)
  • Piesm-is(1)
  • Bozic-kod-oske-2020(1)
  • Pita(1)
  • Sitni kolači(1)

1

Prelepa mađarica❤️

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)