Moj profil

Rafaelo kocke

41

Kod nas dođu na red možda jednom godišnje i uvijek su svi oduševljeni :) nije  neko novo otkriče. Pišem,da ga imam zase a ako se nekome svidi razveselit  će me:)))

Kod nas dođu na red možda jednom godišnje i uvijek su svi oduševljeni :) nije  neko novo otkriče. Pišem,da ga imam zase a ako se nekome svidi razveselit  će me:)))

Sastojci

1. tijesto
120 g Šećera
150 g mljevenih pečenih lješnjaka
2. tijesto
120 g Šećera
100 g Kokosovog brašna Dolcela
Nadjev:
120 g Šećera
1 Puding vanilija Dolcela
400 ml mlijeka
250 g putera/maslaca
kokos za posipanje kolača

Priprema

1.

Prvo skuhati kremu da se hladi dok se peku kore. Žumanjke izmiješati sa šećerom, pudingom i zakuhati u mlijeku .Kuhati na srednjoj temperaturi uz stalno miješanje  dok se krema ne zgusne. Skuhanu kremu pokriti prozirnom folijom i ohladiti na sobnu temperaturu pa u hladnjak.U zimskim mjesecima je super za hlađenje staviš na balkon :)U ohlađenu umiješati izmiksan maslac.

Zadnji puta sada kad sam pravila sam kremu sklonila sa štednjaka i odmah umiješala komadiče masla i ostavila da se ohladi i bilo je isto tako uredu. 

2.

1. tijesto

Bjelanjke i šećer izmiksati u čvrst snijeg. Na dva tri puta dodati lješnjake pomješane s brašnom i pecilnim praškom. Miješati ručno. Pekač cca 24 x 34 cm obložiti pek papirom i izliti smjesu, poravnati, peči u predhodno zagrijaoj pečnici na 180 stepeni nekih 15  minuta. Kora se ne smije prepeči. Kad je pečeno izvaditi ga pažljivo i ostaviti da se ohladi.

3.

Napraviti 2. tijesto kao prvo samo umjesto lješnjaka kokos. Peči u istom pekaču kao prvo tijesto.

4.

Prvu koru sa lješnjacima vratiti u pekač u kojem smo pekli kore. Koru staviti, da je papir na vrhu i pažljivo ga odstraniti. Premazati polovinom kreme. Staviti koru od kokosa isto, da je papir na vrhu i nježno ga odstraniti. Premazati drugom polovinom kreme. Potresti kokosom i staviti u hladnjak.

Kolač držati u hladnjaku do posluživanja.

5.

Fino se uklopile sa Jekinom oranž pitom.

Posluživanje

Po pretraživanju sam naišla na recept od genoveva, koji se vrlo malo razlikuje.

Sličan je i pod nazivom kokosov san

  • Kremasti kolaci(2)
  • Kokos(2)
  • Kore(1)
  • Bjelanjci(1)
  • Zumanjci(1)
  • Zuta-krema(1)
  • Raffaello(1)
  • Ljesnjaci(1)

9

Divotica prava, volim ovu vrstu kolača.

Nešto vrlo slično pečem i ja ali pod nazivom "Kokosov san" i stvarno je jako ukusan.

Hvala vam na lijepim komentarima ♥️