Moj profil

Seitan

6

od glutenskog brašna i začina

od glutenskog brašna i začina

Sastojci

3/4 čaše hladne vode
malo maslinovog ulja, sol, Vegeta, papar, crvena mljevena slatka i ljuta paprika,
češnjak i crveni luk u prahu - granulama,
timijan, origano, zdrobljene sjemenke korijandra, bosiljak

Priprema

1.

Pomiješati glutensko brašno i usitnjene u prah začine, te umijesiti čvrsto tijesto uz dodatak vode. Voditi računa da začini budu što sitniji i dobro umiješani u tijesto.

2.

Ja sam dio tijesta umotala u gazu i svezala, a od dijela tijesta oblikovala šnicle i stavila ih kuhati u začinjenu vodu (soya sos, vegeta, sol, papar, luk, lovor... začiniti po želji. Kuhala sam ih poklopljene 30-40 min. na srednje jakoj vatri.

3.

Po završetku seitan umotan u gazu sam ostavila u toj vodi da se ohladi. Kada se ohladio, ostavila sam ga da se osuši i dimila ga oko 2 sata. Ohlađen, izrezala sam na odreske i dio stavila u zamrzivač, a dio marinirala u začinima i senfu, za prženje.

4.

a seitan šnicle sam izvadila, te ih jako ocijedila i začinila sa vegetom, soya sosom, đumbirom, origanom, mažuranom, bosiljkom, ružmarinom, senfom, peršinovim listom, paprom, češnjakom u prahu, te malo maslinovog ulja.

5.

Seitan šnicle ostaviti u toj marinadi 1-2 sata, po želji utapkati u brašno i pržiti na masnoći. Služiti uz prilog i salatu. Ja sam poslužila uz kiseli kupus i krumpir pire začinjen prženim dehidriranim crvenim lukom.

6.

Presjek prženog seitana.

  • Seitan(2)
  • Djurdjica55(1)

5

Glutensko brašno je specijalno namijenjeno za izradu deitana i to se tijesto ne ispire. Kupuje se u specijaliziranim radnjama ili većim trgovačkim centrima. 

Ovo je kupovno glutensko brašno namijenjeno baš za izradu seitana. To tijesto ne treba ispirati, već raditi kako sam i napisala u receptu. 

Ja sam malo zbunjena. Preskočili ste cijelu jednu najvažniju proceduru, a to je ispiranje te "kugle" tijesta da bi ostao samo gluten. Ne znam, možda ste zaboravili napisati...

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)