Moj profil

Calzone pizza s pršutom i sirom od tartufa

45 minuta
9

Za prave tartufoljupce slijedi jedna kraljevska verzija pizze sa sirom od tartufa kojoj doslovno nećete moći odoliti!

Za prave tartufoljupce slijedi jedna kraljevska verzija pizze sa sirom od tartufa kojoj doslovno nećete moći odoliti!

Sastojci

za
300 ml vode
1 čajna žličica soli
1 čajna žličica meda
4-6 žlica maslinovog ulja
2-3 kocke svježeg kvasca
PUNJENE:
9-12 feta pršuta
3 čajne žličice kiselog vrhnja
9 feta Zigante sira s tartufima
naribani sir (mozarella ili drugi toplivi sir po izboru)

Priprema

1.

U manju posudu ulijemo toplu vodu i dodajemo šećer i omekšani kvasac. Posudu pokrijemo s kuhinjskom krpom i pustimo da se kvasac diže 10-15 minuta.

2.

 U većoj posudi prosijemo brašno , te po rubovima posude posipamo sol. U sredini brašna napravimo rupu u koju izlijemo predhodno dignuti kvasac. Kvasac lagano umješamo u brašno pazeći pritom da mješamo iz sredine posude prema rubu. Nakon toga dodajemo maslinovo ulje.

3.

 Cijelu smjesu zatim istresemo na kuhinjsku površinu i još jednom dobro izmješamo. Po potrebi dodajemo postepeno još brašna (pazeći pritom da ne bude previše brašna jer bi tako tijesto postalo pretvrdo.)

Tijesto mora biti mekano i ne smije se ljepiti za prste. Pripremljenu smjesu položimo na pobrašnjenu površinu i pokrijemo s kuhinjskom krpom, te pustimo da odleži jedan sat. U međuvremenu narežemo 9 feta sira s tartufima.

4.

 Dignuto tijesto još jednom izmješamo, izvaljamo valjkom te podijelimo na 3 jednaka dijela. Svaki dio oblikujemo rukama i razvaljamo u krug približno 20 cm. 

5.

 Polovicu kruga namažemo s kiselim vrhnjem, pazeći da ne premažemo rubove (cca. 1 cm) Na drugu polovicu dodajemo pršut, naribanu mozarellu, Zigante sir s tartufima, nekoliko žlica narezane pečene paprike i origano.

6.

Gornji dio tijesta (kruga) okrenemo prema donjem dijelu i dobro pritisnemo, kako bi svi sastojci ostali unutar tijesta. Postupak ponovimo sa preostalim dijelovima tijesta. Tako napravljene pizze položimo na tepsiju obloženu papirom za pečenje, te ih pustimo da odleže najviše 20-30 minuta. Nakon toga, pizzu stavimo u zagrijanu pećnicu, na 200 stupnjeva približno 25-30 minuta. Dobar tek!

  • Pizza-calzone(1)
  • Tartufi(1)
  • Pizza(1)
  • Zigante(1)
  • Pizza-s-tartufima(1)
  • Sir-s-tartufima(1)

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o receptu i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)