Moj profil

Vege tortilje

30 minuta
11

Ovo je moja verzija vege tortilja...koje prosto obožavam, tj obožavam tortilje pripremljene na bilo koji način bilo u vidu burita ili quesadillas one su prosto savršene.

Ovo je moja verzija vege tortilja...koje prosto obožavam, tj obožavam tortilje pripremljene na bilo koji način bilo u vidu burita ili quesadillas one su prosto savršene.

Sastojci

za
1 prazi luk
šolja kukuruza
šolja graška
1 konzerva crvenog ili crnog pasulja
nekoliko zelenih i crnih maslina
200 ml milerama
100-200 gr nekog lepog sira
2 paradjiza
majčina dušica sušena
beli luk u granulama

Priprema

1.

Prazi luk prodinstajte na molo ulja ( u mom slučaju ulje koštica grožđa) kada je luk postao staklast dodajte  povrće po želji (šargarepu, kukuruz, grasak, tikvicu, crvenu i zelenu papriku) i dinstajte nekih 15-ak min uz minimalno dodavanje vode.

2.

Kada se povrče izdinstalo dodajte crveni ili crni pasulj iz konzerve, seckane masline i neki kiseli krastavčic, sve to zalijte sa domaćim paradajizom ili ukoliko nemate domaći onda može da posluži i paradajiz pelat. Kuvajte nekih 5 min da se povrče lepo ukrčka i dodajte začine po želji ( u mom slučaju so, majčina dušica, bosiljak i mrvica belog luka)

3.

Svaku tortilju zsgrejte na grill tiganju ili mikrotalasnoj, premažite je mileramom, stavite povrće, po želji može i malo nekog sira i dodajte paradajiz i krastavac. Sada kada smo napunili tortilju uvijte je i ona je spremna za konzumaciju

Posluživanje

Vege tortilje možete poslužiti uz čašu lepog belog vina ili kao u mom slučaju uz čašu svežeg soka. Mislim da sam Vam dala kako da na brzaka spremite ukusan ručak koji je gotov za svega pola sata ukoliko imate tortilje :)

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o receptu i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.