Moj profil

Neobična peciva

44

Ova peciva su me očarala svojim izgledom i spiralnim obručima,koje nikako nisam mogla dobiti kao u originalnom receptu sa you tuba,iako sam ih pravila triput.Recept je arapskog porijekla pa je jezična barijera učinila svoje.Izgledom nisu kao originalna ali su zato veoma mekana i ukusna.

Ova peciva su me očarala svojim izgledom i spiralnim obručima,koje nikako nisam mogla dobiti kao u originalnom receptu sa you tuba,iako sam ih pravila triput.Recept je arapskog porijekla pa je jezična barijera učinila svoje.Izgledom nisu kao originalna ali su zato veoma mekana i ukusna.

Sastojci

11o ml tople vode
125 ml ulja
1 žlica šećera
1 čajna žlica soli
za premaz tijesta
20 gr maslaca,otopljenog ili omekšalog
15 ml ulja
i još
1 žutanjak i čajna žlica mlijeka

Priprema

1.

Kvasac i šećer staviti u toplo mlijeko i ostaviti5-7 minuta da se kvasac aktivira.U pjenicu uliti vodu i jaje,razmutiti pjenjačom pa uliti u prosijano brašno sa soli.

Umijesiti u elastično i neljepljivo tijesto najmanje 10 minuta.Pokriti prijanjajućom folijom i ostaviti da se udvostruči.

2.

Nadošlo tijesto podijeli na dva dijela.

Prvi razvaljati na malo pobrašnjenoj podlozi,oko 35x40cm pa premazati tijesto mješavinom ulja i maslaca,može i samo maslacem.Preklopiti početak tijesta širine oko dva prsta i rolati sve do kraja.

3.

Kako je tijesto mekano,teško ga je rezati i izgubi oblik,pa sam ga stavila na dasku i ostavila u hladnjak jedno vrijeme.

4.

Svaku rolu prerezati na četiri rolice.

5.

Rolicu zasjeći oštrim nožem preko sredine,ali ne do kraja,oko 5mm od dna.

6.

Uzeti dvije kuhače,okrenuti ih na nož i utisnuti ih po sredini svake polovice.

7.

Sa obje ruke obuhvatiti kuhače i tako utisnute do samog kraja okrenuti ih slijeva na desno i polako privući polovice jednu drugoj.

8.

Privući drške kuhače jednu drugoj i dobro stisnuti.Vide se slojevi koji bi se trebali priliko dizanja formirati u spirale.

9.

Slagati na papir za pečenje sa većim razmakom jer će prilikom dizanja,narasti.

10.

Premazati ih umućenim žutanjkom sa malo mlijeka i ostaviti na toplome da se dižu.

11.

Peći u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 20 minuta.

12.

Peciva su izuzetno mekana i ukusna.

Moji unuci nikad ne jedu kruh za ručak.Jedva sam ih nagovorila da probaju a onda su, sa velikim oduševljenjem,pojeli po jedno pecivo.Priznali su mi da je veoma dobro što je to rijetkost,i bila sam veoma sretna.

13.

I sutradan su došli na ručak i odmah me je pitao,na moje ogromno iznenađenje,ima li još onih peciva.Ostala su bila dva i on je pojeo jednog.Jedina razlika u odnosu na jučerašnje je što su bila stara jedan dan ali isto mekana kao i ona od jučer.

  • Kruh i pecivo(1)
  • Bakeries-is(1)
  • Kifli(1)
  • Dekorativna-peciva(1)
  • Pecivo(1)

25

  Fantasticno  pecivo😁

djegica@dusa79@marija-M@dlu@Mangalika@GordanaGoca@SaKaDi@

BARBARA26@Milpet@none@nenasr@DankaMK@Rency90@zpenzionerka@anka-1955@anrijana...

Drage moje coolke,dužna sam vam svima veliku ispriku jer nisam odgovorila na vaše komentare.😵😵🙁

Naime,nakon objave recepta napravila sam odmak od laptopa i coolinarike te napravila dužu pauzu.Nadam se da mi nećete zamjeriti jer sam pauzu iskoristila za liječenje ruke i druženje sa obitelji i prijateljima.

Hvala vam puno na lijepim komentarima i drago mi je da vam se peciva sviđaju.Trudim se da budu zanimljiva i tako ću nastaviti i ubuduće!🤗Sve vas lijepo pozdravljam👋zahvaljujem još jednom!😍

Divna peciva ❤️