Moj profil

Moje Krofne

34

Od sad ih samo ovako pravim, fantasticne su jos tople odmah posle slikanja su se pojele, imalo nas je bas dosta i Svima su se mnogo svidjele.

Od sad ih samo ovako pravim, fantasticne su jos tople odmah posle slikanja su se pojele, imalo nas je bas dosta i Svima su se mnogo svidjele.

Sastojci

420 g Brasna
50 g Secera
130 mö Mljeka
60 g Maslaca
15 g Svjezeg kvasca
2 Jaja (100 g)
25 g Jogurta

Priprema

1.
  1. Mljeko zagrijati zajedno sa maslacem da Bude mlako. Brasno pomjesati prvo sa suhim sastojcima Pa dodati izdrobljeni kvasac, jaja, Jogurt i mljeko smjesu. Umjestiti dobro da se sve ljepo sjedini. Ostaviti pokriveno na toplom da miruje 45 minuta.
2.
  1. Pripremiti tablju prekrivenu sa salvetom. Tjesto izruciti na malo brasna Pa kratko izraditi, toliko da se ne ljepi. Razviti oko 1,5 do 2 cm i Vaditi Casom Krofne velicine po zelji. Odlagati ih na salvetu i raditi tako dok se svo tjesto ne utrosi. Pokriti ih i da stanu 20 minuta.
3.
  1. U mali, dublji tiganj Usuti ulje i pustiti da se zagrije al ne previse Neka Bude Srednja temperatura. Peci po 2 Minute sa obe strane, Odlagati ih na istu Krpu na kojoj su odstajale. Kad su sve pecene puniti marmeladom po zelji i posuti sa secerom u prahu.
  • Krofne(4)
  • Krafne(2)
  • Krofni(1)
  • Nuts-is(1)

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o receptu i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)