Moj profil

Princes Krofne

17

Ovo su meni omiljene Princes Krofne ili Kako se kazu u mojim krajevima Djevreci, nama preukusne i najbolje.

Ovo su meni omiljene Princes Krofne ili Kako se kazu u mojim krajevima Djevreci, nama preukusne i najbolje.

Sastojci

Za tjesto:
100 mö Mljeka
100 ml Vode
50 g Butera
160 g Brasna
3 Jaja (145 g)
Vanila krema:
600 ml mljeka
80 g Secera
2 Vanilina pudinga
150 g Butera
2 Kasike secera u prahu (35 g)
Secer u prahu Za posipanje

Priprema

1.
  1. Prvo skuhati puding: Sve sjediniti zajedno Pa zicom dobro izmjesati da nema grudvica. Kuhati Par minuta uz cjelo mjesanje dok se pocne smjesa da zgusnjava. Maci sa vatre i pokriti prozirnom folijom, pustiti da se ohladi.
2.
  1. Pripremiti sve ostale sastojke Za tjesto. Vodu i mljeko zajedno sjediniti pa dodati buter i staviti na stednjak. Kad pocne da vri dodati brasno i naglo mjesati cjelo vrjeme dok ne pocne od posude da se odvaja. Maci sa vatre da stane 2 Minute Pa dodavati sve jedno po jedno jaje muteci sa spiralama na mikseru dok se sva jaja ne utrose. Ukljuciti pecnicu da se zagrije na 180 stepeni. Smjesu puniti u sprich Za zvezdastim otvorom i stavljati na pleh male krugove (viditi sliku). Peci 25 minuta i Odmah jos dok su vruci presjeci preko pola.
3.
  1. Pripremiti kremu: Buter narezan na sto sitnije sa secerom u prahu kremasto izraditi pa dodavati tome kasiku po kasiku vanila pudinga cjelo vrjeme muteci mikserom dok se sve ne utrosi.
4.
  1. Puniti smjesu u spric i filovati (postupak vidjeti u slikama) zatvoriti drugom polovinom, ostaviti ih na hladno da se krema stegne. Pre sluzenja posuti sa secerom u prahu.
  • Party-food-slatko(1)
  • Vanilija-krema(1)
  • Princes-krofne(1)
  • Princeske(1)
  • Princez(1)
  • Zuta-krema(1)
  • Princeze(1)

2

Hvala Draga najljepse ;)

divne su...