Moj profil

Kiflice

23

Probala sam puno recepata za kiflice, i svaki je dobar...ali, znate i sami da nekako uvek imate neki  svoj...npr.

Probala sam puno recepata za kiflice, i svaki je dobar...ali, znate i sami da nekako uvek imate neki  svoj...npr.

Sastojci

2 solje Toplog mleka
1 solja Ulja
2 Jaja
1 kasika Secera
2 kasike Soli
6.5 solja Brasna
1 kasika Suve germe
1 jaje sa kasikom mleka, za premazivanje
Po zelji punjenje i semenke za posipanje, ili slani preliv
SLANI PRELIV
4 kasike Brasna
1 kasika Soli
6 kasika Vode

Priprema

1.

Umesite testo, i ostavite pokriveno na toplom, da naraste...oko sat vremena. Podelite testo na 4 kugle. Ostavite ih pokrivene da narastaju jos pola sata.

2.

Svaku kuglu razvaljajte na pobrasnjenoj povrsini, i isecite na 12 komada. Po zelji filujte sunkom i sirom, ili sl. Urolajte ih i slazite na pek papir u tepsiju. Ostavite ih pokrivene opet oko pola sata, neka narastu, a zatim ih premazite jajetom razmucenim sa kasikom mleka, pospite semenkama, ili, ako se odlucite za slani preliv, izostavite semenke, i stavite da se peku u rerni oko pola sata, na 180°C, da malo zazlatne. Pazite da ih ne prepecete.

3.

Ako koristite slani preliv, izmesajte sve sastojke u glatku smesu, da dobijete gustocu poput testa za palacinke. Nakon 15-20 minuta, kad su vec narasle u rerni, i pocele da dobijaju zlatnu boju, izvadite kiflice iz rerne, i prosarajte prelivom - najlakse je da ga uspete u ziploc kesicu i odsecete joj vrh, pa samo prosarate preko kiflica, mada mozete i kasicicom. Vratite ih u rernu i dopecite.

4.

Slatka varijanta.

Posluživanje

Mere su u soljama od 2.5 dl, u kasikama ravne.

Kiflice mozete puniti i slatkim filovima kao za strudle (orasima, makom, ili standardno, dzemovima i kremicima), naravno, u tom slucaju ni ne pomisljajte na slani preliv  :). Na kraju ih po zelji samo poprasite od gore staub secerom.

  • Kiflice(2)
  • Kiflice-san(1)
  • Bakeries-is(1)
  • Kifle(1)
  • Bakeries(1)

2

Prefine, što buckastije to bolje i finije.👍

buckaste su ti kiflice 😋