Moj profil

Cokoladni rolat

33

Odlican i preukusan sta vise Reci...

Odlican i preukusan sta vise Reci...

Sastojci

Kora:
4 Jaja
4 Velike kasike mlake vode
120 g Secera
170 g Brasna
Krema:
1/2 l Mljeka
120 g Secera
2 Cokoladna pudinga dolcela
200 g Butera
50 g Mljecne cokolade

Priprema

1.
  1. Prvo skuhati puding: Mljeko pomjesati sa secerom, vanilinim, cokoladom sjecenom na sitnije i pudingom. Zicom dobro izmjesati Pa staviti na vatru da se kuha dok se ne zgusne. Maci sa vatre i pokriti odmah prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi.
2.
  1. Pripremiti pleh oblozen sa papirom Za pecenje. Odvojiti zumanca od bjelanaca i bjelanca sa Malo soli istuci u cvrst snjeg. Zumanca sa secerom pjenasto izraditi dodati vodu i dalje mutiti dodavajuci brasno i na kraju snjeg od bjelanaca, na najmanju brzinu mjesati toliko da se sjedini. Usuti tjesto u pleh, poravnjati i peci u zagrijanoj pecnici na 190 stepeni 10-15 minuta.
3.
  1. Peceni biskvit odmah dok je topao uz pomoc kuhinjske krpe zaviti u rolat i Ostaviti da se ohladi. Buter izraditi u kremastu smjesu Pa mu dodavati kasiku po kasiku ohladjene puding smjese i sve tako dok se sav puding ne utrosi, cjelo vrjeme muteci. Premazati puding smjesu preko biskivita, zaviti opet u rolat i cjeli premazati sa ostatkom smjese. Ukrasiti po zelji i ostaviti da se stegne na hladno.
  • Rollica(1)

1

Prelijepo izgleda.