Moj profil

Čokoladna torta sa malinama

4

Ovo je isto jedna isprobana torta . Recept imam godinama i povremeno je radim .Ove godine sam je izrezala  u obliku mrkve i ukrasila obojenom fondan masom. Kako sam našla i mladu mrkvu sa lišćem to mi je bio i dodatni motiv za izgled torte.

Ovo je isto jedna isprobana torta . Recept imam godinama i povremeno je radim .Ove godine sam je izrezala  u obliku mrkve i ukrasila obojenom fondan masom. Kako sam našla i mladu mrkvu sa lišćem to mi je bio i dodatni motiv za izgled torte.

Sastojci

30 g brašna
1 razom puna žličica praška za pecivo
100 g šećera
100 g zamrznutih malina
Žele od malina:
200 g zamrznutih malina
50 ml vode
Krema od čokolade:

Priprema

1.

Zagrijati pećnicu na 170C.

Miksati jaja da budu pjenasta a zatim dodati ulje i koricu limuna.Dodati sve suhe sastojke i miksati da se sve sjedini.

Smijesu izliti u pripremljen kalup( moj 23 cm) obložen papirom za pećenje. Ravnomjerno posuti izmrvljenim malinama i staviti peći u zagrijanu pećnicu oko 25 minuta.

2.

Namočiti listiće želatine u hladnu vodu 5 minuta ili prema uputi na vrećici.Posudu sa malinama,vodom i šećerom staviti na vatru i kuhati dok ne omekšaju maline. Propasirati maline kroz sito da se odvoje koštice,staviti na vatru i dodati ocijeđenu želatinu da se otopi.

Voćnu smijesu izlitii u okruglu metalnu zdijelu manju od kalupa u kojem se peče tijesto. Malo prohladiti i staviti u škrinju da se potpuno stisne.

3.

Nasijeckati čokoladu. Namočiti listiće želatine.

U posudu staviti 100 ml vrhnja za šlag i kada se zagrije dodati ćokoladu i miješati dok se čikolada ne otopi. Tada dodati i ocijeđenu želatinu i miješati dok se ne otopi. Prohladiti. Miksati ostatak vrhnja za šlag i kada je čvrst šlag dodati hladnu čokolada i sve izmiksati.

4.

Biskvit staviti na tanjur za serviranje,vratiti obruč od kalupa. Na sredinu biskvita staviti kupolasti žele od malina i  svu čokoladnu kremu. Ukrasiti tortu rolicama od čokolade,kakaom i svježim malinama.

5.

Recept sam napisala onako kako ga radim kao normalnu tortu. Sada sam pečenom biskvitu odrezala višak od kruga da poprimi oblik mrkve a žele stavila u užu plastićnu posudu , Slagala sam biskvit,žele, krema, ostatak želea,krema...ali da iskoristim ostatak tijesta stavila sam ga na vrh i obmazala kremom.Tortu sam na kratko stavila u škrinju da ubrzam stiskanje kreme i zatim u hladnjak. Na dobro ohlađenu tortu sam stavila fondan, a prije serviranja sam lišće mrkve zamotala u plastićnu prijanjajuću foliju i stavila taj dio pod tortu koju sam odigla lopaticim za kolaće.

2

Da, prigodno ukrasena. Hvala.

cool tortica👍👍

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)