Moj profil

PRINCES KROFNE

8

Ovo je moje Verice recept i princes krofne su joj zaista fenomenalne, verujte probajte ih i vi

Ovo je moje Verice recept i princes krofne su joj zaista fenomenalne, verujte probajte ih i vi

Sastojci

1/2 litre vode
2 šoljice ulja
malo soii (na vrh noza)
6,5 šoljica brašna
6 komada jaja
1/2 litre mleka
1/2 margarina - 125 gr
po ukusu
3 kašike brašna
šećer u prahu po ukusu

Priprema

1.

Vodu, ulje (srednje šoljice za kafu),  na vrh noza soli kuvati dok ne provri.

2.

 U posebnu posudu izmesati brašno sa kašičicom praska za pecivo. Skuvanu vodu preliti preko brašna i sjediniti pa dodavati jedno po jedno jaje i non stop mutiti mikserom. 

3.

Na podmazanom plehu vaditi kašičicom testo praveći razmak između. U zagrejanoj rerni na 220 stepeni staviti krofne i peći 15-20 minuta.

4.

 Od navedenog mleka uzeti malo i razmutriti puding, brašno i dodati šećera po ukusu. Staviti u ostatak mleka koji vri i kuvati dok se ne dobije gusta masa. 

5.

U prohladjenu masu dodati dobro umućen margarin sa šećerom u prahu.dobro 

6.

Iseći krofne i i filovati ih navedenim filom

3

Zanimljiv recept, moracu da ga isprobam! Mislim da sam cak videla jedan slican u aplikaciji MrCooker.

Nema nikakve uvrecde, i ja sam ih nekada tako radila ali otkako sam probala ovako vise ne kuvam testo nego se bas pridrzavam recepta kako piše. Znači ključalu vodu dodati u brašno i mešati. Ne ostanu uopšte vlazne. Sto se tiče pečenja tu je suviše komentarisati sve zavisi od rerne. Znaci negde 25 negde 30 minuta zna se kada su pečene. Kod mene su se pekle u zagrejanoj rerni i dvadesetak minuta sa ventilatorom. Tako da ću se od sada pridrzavati ovog recepta jer su je zaista princes krofne odlične.😍

bez uvrede, ali brašno se dodaje u prokuhanu vodu s uljem i mora se kuhati neko vrijeme, dok se ne uhvati 'bijeli sloj' na dnu posude, malo se prohladi (po želji prebaciti u drugu posudu) i onda se dodaje jaje po jaje. peku se na 180-200 stupnjeva 30-35 min inače ostanu vlažne unutra i kad se izvade iz pećnice, nakon nekog vremena se 'spuste'. to su samo moji savjeti koji su i inače poznati 👋

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)