Moj profil

Mini pizze

4

Ista stvar kao i klasicna velika pizza, ali ove su puno slade i meni nekako bolje uspiju. A takoder su super stvar za klince, rodendane, druzenja uz tv i slicno

Ista stvar kao i klasicna velika pizza, ali ove su puno slade i meni nekako bolje uspiju. A takoder su super stvar za klince, rodendane, druzenja uz tv i slicno

Sastojci

1 kg brasna
2 vrecice suhog kvasca
Pola zlicice secera
Zlica soli
Ulje
Tekuci jogurt
Mlaka voda
Passata rajcica
Sunka za pizzu
Sir
Gljive
Origano

Priprema

1.

Sto se tice pripreme tijesta, mozete napraviti kako sami znate, a ja sam ovako :
otprilike 1kg brasna stavite u posudu (meni uvijek vise treba), dodajte 2 vrecice suhog kvasca, pola zlicice secera, zlica soli, 3dl tekuceg jogurta i 1 dl ulja. I mlake vode po potrebi.

2.

Od ove kolicine mi je ispalo 20 pizzeta.
Sve dobro umijesiti. Treba se dobiti kompaktno tijesto, masno, a da se ne lijepi.

3.

Ja stavim sve na podlogu i napravim jednu kao strudlu dugacku. Rezem manje komadice, stavljam sve na pleh, na kojem je papir za pecenje. Prstima sve dobro rasirim, razvaljam. Dobijem krugove velicine 8-10cm. Vi mozete kako hocete, sve ovisi kolike komadice odrezete.

4.

Na tijesto stavljam passatu rajcicu, treba mi manje od cijelog tetrapaka od 500g. U tu rajcicu sam prethodno stavila 2 zlicice secera i origana.
Na rajcicu stavljam snitu sunke za pizzu, ribani sir gaudu, gljive, malo kecapa i jos origana. Vi mozete kako god zelite, super mi je rajcica, ribana sunka, ribani sir i malo komadica mozzarele.

5.

Sve ide u prethodno zagrijanu pecnicu na 200-220°, na 12-15min. Meni je ispalo tako da u pleh stane po 5 pizza, dakle malo je zeznuto jer se na 4 puta pece. 

Posluživanje

Dobar tek!

  • Pizzete(1)
  • Margarita(1)
  • SNACK(1)
  • Party food(1)
  • ŠAMPINJONI(1)
  • Brzo-tijesto(1)
  • TIJESTO(1)

1

  Odlicni  mini  pizze  za  sekoja  prigoda!!!🙂

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)