Moj profil

Kolač od banane

8

Ostalo mi je par prezrelih banana i htjela sam probati novi kolač. Upotpunila sam ga sladoledom od vanilije i pireom od banane. 

Ostalo mi je par prezrelih banana i htjela sam probati novi kolač. Upotpunila sam ga sladoledom od vanilije i pireom od banane. 

Sastojci

200 g brašna
1/2 žličice praška za pecivo
1/2 žličice sode bikarbone
1/2 žličice mljevenog cimeta
1 žličica ekstrakta vanilije
180 ml mlačenice ili mlijeko sa žličicom limuna

Priprema

1.

Zagrijati pećnicu na 175 C.

Pomiješati brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i cimet.Miksati maslac oko 1 minute , tada dodati  šećere i miksati. Dodavati jedno po jedno jaje i vaniliju.Miksati par minuta i tada dodati pire od banane, mlačenicu i prosijane suhe sastojke, Sve dobro sjediniti. 

2.

Pripremiti kalup za kolač, prethodno premazan maslacem i lagano posuti brašnom. Moj je 32x19 cm. Pripremljenu smjesu staviti u kalup i peći  na 175 C oko 45-50 minuta. Svakako provjeriti štapićem da li je  kolač pečen. Prohladiti .

Prije jela posuti ga šećerom u prahu i servirati uz kuglicu sladoleda od vanilije . Kako mi je ostala još jedna prezrela banana nju sam blendala sa žličicom limunovog soka da  prebrzo ne pocrni pa sam prelila po i uz kolač. 

Mi  smo ga jele mlakog,onako mekanog, mirisnog uz sladoled od vanilije i pire od banane . 

  • Buttermilk(1)
  • Mlacenica(1)
  • Banana(1)
  • Pinjenec(1)
  • Banana-bread(1)

2

Hvala draga @ritaoh na isprobavanju i na slici. Divna slika kplača. Pokušavala sam već par puta poslati poruku ali nejde, ako uspijem bit će mi drago ako je vidite. Puno pozdrava 🤗❤💐🍀

Preukusan kolač, hvala na receptu!