Moj profil

Tikvice sa mljevenim mesom

26

Socno i mnogo ukusno jeli. Uz salatu super kombinacija

Socno i mnogo ukusno jeli. Uz salatu super kombinacija

Sastojci

1 Crveni luk
100 g Paradajza
2 Crvene Paprike
1 Tikvica (120 g)
Persun
100 g Tjestenine po ukusu
250 ml Pavlake za kuhanje
Vegeta, Biber, Paprika
300 g

Priprema

1.
  1. Tjesteninu staviti da se kuha u posoljenoj vodi kojoj ste dodali malo ulja. Sve ostale sastojke pripremiti, Luka oba sjeci na sitnije, Paprike i tikvice po zelji. Ulje zagrijati u Malo dubljem tiganju Pa kratko proprziti oba Luka. Dodati maso i paradajz Pa dobro uprziti dok meso ne promjeni boju.
2.
  1. Usuti 100 ml vode pa dodati tikvice i Paprike, zaciniti sa vegetom, biberom i Paprikom. Prziti Par Minuta. Posudu u kojoj Cete peci jelo premazati sa uljem. Raspodjeliti tjesteninu i smjesu od Mesa i povrca, dobro promjesati. Pavlaku sa pola sira sjediniti Preko usuti, Preko toga Kiselu pavlaku, ostali sir isto Preko i peci u zagrijanoj pecnici na 180 Stepeni 35 Minuta.
  • Gotveni-jadenja-meleno-meso(1)

4

  Ne znam zasto Al dosta sastojaka se Brise ne samo u ovom receptu nego u Mnogo njih. Na primer pre neki dan Recept Dana kod mene izrada cjela nestala sastojci su tu, Nemam rjeci. Ide 300 g mljevenog Mesa, sreca te imam sve recepte zapisane, uvjek to radim. Hvala Vam Puno 😗

  Hvala Puno draga 

Recept mi se jako sviđa i uskoro ću ga isprobati. Jedino što sam primjetila da mljeveno meso nije navedeno u sastojcima kao ni njegova količina. Ili mi je nešto promaklo.