Moj profil

Marcipan

60 minuta
45

Ovo je kolac koji se u mojoj porodici pravi vec godinama, ni ja ne kvarim tradiciju i mogu vam reci da je izuzetno ukusan

Ovo je kolac koji se u mojoj porodici pravi vec godinama, ni ja ne kvarim tradiciju i mogu vam reci da je izuzetno ukusan

Sastojci

Biskvit
6 kasika secera
2 soljice ulja
4 soljice mlijeka
5 soljica brasna
1 soljica mljevenih oraha
1 za p.
Glazura
15 kasika secera
5 kasika vode
5 soljica mljevenih oraha
125 gr putera

Priprema

1.

Jaja i secer ulupati dok ne postanu kremaste strukture. dodati mlijeko i ulje pa izjednaciti.

2.

Posebno izmjesati suhe sastojke (brasno, p za p i orahe) pa ih postepeno dodati prethodnoj masi. Kad se sve lijepo ujedini u homogenu masu, izliti u prethodno namascen i pobrasnjen pleh.

3.

Peci na umjerenoj temperaturi nekih 40-ak minuta, ili dok zaboden noz u tijesto ne ostane cist.

Glazura
1.

Prokuhati secer i vodu, pa dodati cokoladu, vratiti na vatru, prokuhati pa dodati puter i orahe. IZmjesati da bude glatko i VRUCE preliti preko VRUCEG kolaca.

  • Kolači(3)
  • Http://lorna-a-petschelt.blogspot.com/(1)
  • Bomboni-praline-kolacici(1)
  • Torte-kolaci(1)
  • Deserti(1)
  • MARCIPAN(1)

17

Super je kolač, jučer sam ga pravila samo sam odmah stavila samo 3 šalice šećera u biskvit, a ništa šećera u kremu, dovoljna je čokolada i ispalo je super taman, Umjesto oraha ja sam upotrijebila lješnjake jer su mi bili samljeveni, odlično svi se udavili!!!!!!!!!!!

Drago mi je da ti se svidio!

napravila sam ovaj kolac i moram reci da je ukusan samo sto je presladak.Sledeci put cu staviti dve mjere za koru a preliv ostaviti da bude isti..onda ce biti bolji predpostavljam..hvala za recept!!