Moj profil

Sudan: Salata od banana s kozicama i avokadom

30 minuta
24

Vrlo jednostavna i turbo ukusna salata. Ludo izgleda! Svi mogući okusi i boje! Krcka paprika, topi se paradajz, mekano klizi avokado, slatka banana… ma, divota! I kad krenete mislite da se nećete moći najesti… a-ha! :)) Možete poslužiti samostalno ili kao prilog. Meni je ovo za glavno jelo! Jesam rekla kak’ fino izgleda? :)

Vrlo jednostavna i turbo ukusna salata. Ludo izgleda! Svi mogući okusi i boje! Krcka paprika, topi se paradajz, mekano klizi avokado, slatka banana… ma, divota! I kad krenete mislite da se nećete moći najesti… a-ha! :)) Možete poslužiti samostalno ili kao prilog. Meni je ovo za glavno jelo! Jesam rekla kak’ fino izgleda? :)

Sastojci

za
listovi zelene salate za podlogu dolje, ma kupite glavicu :)
2-3 jaja
10-20 dkg kozica (ja volim što više, kupujem Gamberi, a i pakiranja su pod 20 dkg)
10 dkg tunjevine u konzervini (ili sardina) u ulju
1 žlica ulja
eventualno: vlasac, peršun i drugi začini po ukusu

Priprema

1.

očistite i vrlo kratko prokuhajte kozice; prebacite u zdjelu i dodajte zgnječeni češnjak; vratite kozice i češnjak na tavu s uljem i popržite ih 5 min.; kad je gotovo izadite ih i stavite sa strane neka se hlade 10-15 min.

2.

paralelno skuhajte 2-3 jaja, ovisno o ukusu, preferiram 3; neka budu tvrdo kuhana; izrežite ih na ploške, a možete ih izlomiti pa posuti kasnije salatu, od volje vam :)

3.

operite sve povrće; isjeckajte papriku na trakice ili na kockice, paradajz također; ogulite avokado (daje malo drukčiji štih cijeloj salati) i odstrnaite mu jezgru, ostalo nasjeckajte na krupnije komade; ogulite i na ploške nasjeckajte banane; sve poprskajte s limunom;

4.

položite salatu na tanjur; ovo na slici što vidite su 2/3 iskorištenog materijala, dakle, treba vam poprilična zdjela da vam ovo sve stane :) poslažite povrće, pred kraj ubacite tanko nasjeckanu mrkvu, jaja i kozice te ocijeđenu tunjevinu narezanu na veće komade

5.

poprskajte ostatkom limuna; posolite/popaprite; dodajte i druge (omiljene) začine po vašem ukusu, pr. peršun, vlasac, bosiljak, itd.

  • Avokado(3)
  • Salata(2)
  • Tunjevina(2)
  • JEDNOSTAVNO(1)
  • Bliski-istok(1)
  • Banane(1)
  • Brzo i jednostavno(1)
  • Strana jela(1)
  • Tunj(1)

14

draga Violet! ja tek sad skužila ovaj tvoj komentar! šokiran asam da nisam prije, još ću ispast nepristojna, ti se ovako potrudila, a ja tek sad odgovaram! :( nisam uopće vidjela! ovo što si napisala zvuči super, egzotično, baš ću probati! hvala ti na komentaru i uputama! :*

draga Diavola, neću stići staviti recept, pa evo ga ovdje: (moje djelo, nastalo eksperimentiranjem)

Yin – Yang

1 veći svježi ananas, 200-250 g očišćenih repova kozica, 1-2 žlice gussnela, 1 žličica smeđeg šećera, 100-150 g slanih Duyvis kikirikija, malo maslinova ulja + 1 žlica kikirikijeva ulja

ako su kozice smrznute, odmrznuti ih. zagrijati maslinovo i kikirikijevo ulje (u grill tavici), rastopiti na njemu smeđi šećer, kozice pomiješati sa gussnelom i ispeći. na ulju na kojem su se pekle kozice ispeći očišćeni ananas (kolutove prerezati na četvorine), na tanjur servirati prvo ananas, zatim kozice. posipati sjeckanim kikirikijem (kozice i ananas su yin , kikiriki je yang ) nemoram napomenuti da mi je ovo najdraže jelo :)

uživaj!

MurtilaFjora: hvala :) lakshmi: hvala i tebi :) TouchSun: joj i ja sam okružena s nekima koji saaamo klasiku, o čemu znam vrlo malo hehe, na sreću, ima i onih drugih koji bi samo da je novo i da je drukčije – e s njima ja uživam u ovakvim stvarima! :)