Moj profil

Kroasani

175

Vec ima jedan recept ali ovaj mi je jos bolji pa probajte.

Vec ima jedan recept ali ovaj mi je jos bolji pa probajte.

Sastojci

Potrebno je
2 dl mlijeka
2 dl vode
1 dl ulja
kockica kvasca
250 gr margarina
600 gr brasna
2 kasicice secera
kasicica(ili po ukusu) soli
2 zumanca(nije obavezno)

Priprema

1.

U sud sipati mlako mlijeko, vodu i ulje, dodati secer, po zelji dodati 2 zumanca mada nije obavezno, so i kvasac pa zamijesiti da se dobije mekano tijesto koje se lijepi za prste tj da bude tako tvrdo da skoro moze da se mijesi ali da se ipak lijepi za prste i mijesiti ga u posudi. Meni je proslo oko 600 gr brasna.

2.

Tijesto ostaviti da naraste oko 1-2 sata pa ga onda prbaciti u frizider jos 2-3 sata.

3.

Odlezalo tijesto razviti sto tanje pa preko njega narendati zamrznuti margarin, zaviti kao rolat i preklopiti prvo sa lijeve pa sa desne trane da se dobiju 3 sloja i jos jednom tako.

4.

Tijesto zatim razviti podijeliti na dvije trake pa od svake sjeci trouglove u cik cak i uvijati ih kao kiflice.

5.

Namazati ih umucenim posoljenim jajetom i posuti susamom(ja ih umocim u susam) pa ostaviti u podmazan pleh da naraste i peci na 250C da porumene.

Posluživanje

Tijesto za ove kroasane se bas mekano zamijesi ali se onda hladi u frizideru i tako se stvrdne da se moze razvijati. Prilikom razvijanja treba radnu povrsinu obilato posipati brasnom.

  • KROASANI(23)
  • Kiflice(7)
  • Peciva(3)
  • Kroasane(2)
  • Kruh i peciva(2)
  • Pecivo-san(1)
  • Slana peciva(1)
  • Fino pecivo(1)
  • Testo(1)

16

  Irenalana kroasani  ti  se  FENOMENALNI,   za  malite  gi  pravev  vo  SLATKA  verzija  sakaat  so  EUROKREM,  ,  mi  bese  zanimliv  receptot  sto  trebase   testoto  dobro  da  stasa ,  pa  i  vo  frizider  da  stoi  ,  taka  da  si  imav  vreme  izmegju  i  za  drugi  raboti   da  si  zavrsam, sum  go  propustil   receptot   no  site  gi  pobaraa  po  vtora  treta  ,a  i  receptot  !!!!!!! ,  prodolzi  taka  so  preubavi  recepti imas  dosta  ubavi   prekrasni   pozz  od  STRUMICA🙂

  Odlicni  kroasani   site  gi  sakame  razlisteniiiiiiiiiiiiii!!!!!🙂

Evo ti mene opet,da sam ti svaki puta slikala koliko sam ih puta pravila,to ne bi bilo dobro,galerija bi ti vrisnula od slika😁..hvala ti,ovo je recept nad receptima👍

Ovako je ispalo drugima