Moj profil

Sataras

25 minuta
41

Ovako je satras, meni od djetinjstva najdraze jelo, moja mama pravila…

Ovako je satras, meni od djetinjstva najdraze jelo, moja mama pravila…

Sastojci

za
sataras
2 zute paprike
3 manje rajcice
1 saka graska
2 zlice tomat pirea
malo vode
1 zlica vegete

Priprema

1.

U dublju tavu sa poklopcem ili serpu ulijte maslinovo ulje. Luk izrezite na malo vece ploske i stavite u ulje da se pirja. Poklopite serpu.

2.

Papriku izrezite na ploske, a zatim na kockice. Dodajte luku, promjesajte, te ponovno poklopite serpu. Smanjite vatru, da ne zagori i pustite luk i papriku da se pirjaju 10 minuta ( po potrebi dodajte malo vode, da ne zagori ).

3.

Za to vrijeme u manjoj zdjelici prokljucajte malo vode, ubacite u vrelu vodu rajcice, te ih nakon 15-tak sekundi izvadite i umocite u hladnu vodu. Rajcice ce se sada lako oguliti. Maknite im kozu, izrezite ih na reznjeve i dodajte paprikama i luku. Ostavite da se sve skupa pirja jos 10 minuta, te na kraju dodajte i grasak.

4.

U malo vode razmutite tomat-pire, dodajte vegete, soli i papra, pa dobro izmjesajte. Ulijte smjesu u serpu. Ostavite da prokuha par minuta i ugasite pec.

Posluživanje

Sataras servirajte uz kuhanu rizu ili samo sa svjezim kruhom. Po zelji satarasu zajedno sa paprikom dodajte i jedan chili ili zacinite sa mljevenim chilijem ( za one koji to vole malko paprenije ).

  • Sataraš(2)
  • Sa-povrcem(1)
  • Povrće -(1)

11

Puno hvala :))) #10 Hvala na tako lijepim rijecima :))) Hvala na povjerenju i drago mi je da vam se dopalo :)))

jes opste poznato jelo, al ovaj promer je bozanstven! Danas sam ga bas probala! Jakooo fino!

Ja nikad niti sam jela niti pravila sataraš s graškom. Mora valjat. Inače ja toliko volim sataraš da ga čak i na pizzu stavljam umjesto sosa samo ga usitnim blenderom.