Moj profil

Moja pizza

87

Vec neko vrijeme razmisljam da moram staviti moju verziju domace pizze, sa domacim sosom:) Evo sada sam nasla par minuta vremena:)

Vec neko vrijeme razmisljam da moram staviti moju verziju domace pizze, sa domacim sosom:) Evo sada sam nasla par minuta vremena:)

Sastojci

za
Tijesto
25 g kvasca
2 1/2 dl mlake vode
1/2 zlicice soli
6-7 dl (360-420g) brasna
Sos od rajcice
2 cesnja cesnjaka
oko 400 g rajcica
3 zlice tomat-pirea
1 zlicica oregana
1/2 zlicice soli
prstohvat papra
1 zlicica secera
Klasicni sastojci
300 g sampinjona
200 g sunke

Priprema

1.

Tijesto: Rasporedite kvasac u posudi, te prelijte mlakom vodom. Mjesajte dok se kvasac ne otopi. Dodajte ulje, sol i vecinu brasna. Izradite tijesto, te ga ostavite da se dize oko 1 sat.

2.

Sos od rajcice: Narazide luk i cesnjak, te ih proprzite u maslinovom ulju u jednoj serpi. Rajcice zgnjecite ( mozete rukama ili rucnim mikserom ), te dodajte luku. Dodajte i tomat-pire, oregano, sol, papar i secer. Pustite sos da kuha 10 minuta. Po potrebi jos zacinite.

3.

Sampinjone i sunku narezite.

4.

Upalite pecnicu na 250*C . Podjelite tijesto u 4 dijela. Razvaljajte tijesto u tanke “palacinke”, te ih polezite na okrugli lim odgovarajuce velicine premazan maslinovim uljem. Razmazite sos od rajcica, rasporedite gljive i sunku, te na kraju sir i oregano.

5.

Pecite u sredini pecnice 10 minuta.

6.

Ako cete peci sve od jednom, na velikom limu, onda razvaljajte cijelo tijesto i polezite ga u veliki lim. Filujte, te pecite na istoj tempraturi 15 minuta.

Posluživanje

Naravno sto ce te staviti na pizzu je ovisno o tme sta tko voli:)

  • Pizza(8)
  • Pizze(1)

6

Da, vreme je problem i za mene, ali dobro je znati za bolju varijantu-kada smo posebno raspolozene…Pozdrav!

Nazalost ja se u zadnje vrijeme jako rijetko upustam u pravljenje zbog nedostatka vremena, i pribjegavam jednostavnijim varijantama… Ali ovakonapravljena pizza je za mene ono pravo. Treba mozda iskoristiti ljeto kada ima puno rajcica, pa napraviti dosta ovakvog sosa i spremiti za zimu…

Mislim da je ovo savrsen sos za picu. Skoro sam na TV-u gledala sou u kome poznati francuski sef pravi nesto vrlo slicno i moracu da probam. Ja sam dosad koristila malo “jednostavnije” varijante….:-), ali ovo je mnogo bolje.

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)