Moj profil

Domine

208

Domine koje su vas osvojile na prvo gledanje…

Domine koje su vas osvojile na prvo gledanje…

Sastojci

za korice
100 g putera
Karamel fil
500 ml mleka
500 g šećera
Čokoladna glazura
Royal icing(za bele tačke)
1 kašika limunovog soka

Priprema

1.

Za korice: Pomešati buter, jaja, mleko, sodu bikarbonu i brašno po potrebi da se dobije testo koje se može razvlačiti u kore.

2.

Praviti devet kora i peći na prevrnutom plehu. Kada su pečene, pokriti ih nečim težim da se ne iskrive dok se hlade.

3.

Karamel fil: Kuvati mleko i kristal šećer.Kada provri i šećer se istopi, smanjiti temperaturu i dugo kuvati uz povremeno mešanje.Kuvati dok ne dobije boju karamele a to je odprilike kada se mleko prepolovi. Voditi računa da ne iskipi prilikom kuvanja. Na kraju dodati margarin.

4.

Fil od oraha: Margarin umutiti sa šećerom u prahu.Žumanca skuvati na pari sa kristal šećerom. Orahe popariti sa vrelim mlekom i ostaviti da se ohlade.Kada se ohladi, prvo sjediniti margarin i žumanca pa tek onda dodati orahe.Na kraju staviti vanilu.

5.

Prvu koricu filovati tanko sa karamel filom pa staviti drugu koricu i preko nje fil od oraha.Raditi naizmenično dok se ne prefiluju sve korice.Zadnju koricu ne filovati.

6.

Ostaviti da se stegne i najbolje je tek sutra seći domine.

7.

Isečene domine pre stavljanja glazure, složiti na rešetku od rerne. Ispod rešetke, najbolje je staviti veći poslužavnik da glazura ne bi curela po stolu.Posle stavljanja glazure, ostaviti da se stegne.

8.

Royal icing: Belanac i šećer u prahu, viljuškom mutiti, dodati gustin i limun.Smesa je gotova kada postane gusta i glatka.

9.

Royal icing sam sipala u kesu za zamrzivač i tek onda sam malo vrh od kese isekla. Prvo sam povukla liniju preko sredine pa tek onda stavljala tačkice.

Posluživanje

Ako kod vas ima da se kupe gotove korice(kao za Rozen tortu)nemojte se mučiti da ih pravite :)
Domine možete filovati i samo sa jednim filom,ne morate kao ja,sa dva.

  • Sitni kolači(13)
  • KOLAČIĆI(4)
  • Kolači(3)
  • KOLAČI- SITNI(2)
  • Domine(2)
  • Royal-icing(2)
  • Dekoracija(2)
  • Girls night out(1)
  • Royal-icing-dekorisanje(1)

31

Izgleda divno.Koliko visok je ovak kolač?

Ok :-D hvala..pogrešno sam razumjela.Pusa!

Catwomen, ne, ne u zamrzivač :D Verovatno si pomešala sa onim što sam napisala da se stavi u *kesu za zamrzivač* Kolače možeš da držiš u zamrzivaču, izvadiš dan ranije i ukrasiš r. icing-om.