Moj profil

Torta od naranče

392

Torta od naranče

Torta od naranče

Sastojci

za biskvit
10 dkg šećera
5dkg kakka
maslac i brašno za kalup
za čokoladnu kremu
za kremu od naranče
15dkg šečera
1 žličicu likera od naranče
3,5l svježe iscijeđenog soka od naranče
1 koricu naribane korice naranče
za ukras
2 žlice šećera u prahu
1 omot preljeva za tortu
čokoladne pločice

Priprema

1.

Ispržite lješnjake i sameljite. Za biskvit istucite žutanjke sa šećerom i 2 žlice vode.Pomješajte bademe, brašno, kakao i lješnjake, te dodavajte žutancima naizmjenice s čvrstim snjegomod malo posoljenih bjelanjaka. Ulijte u namašten i pobrašnjen kalup, promjera 26 cm. Pecite 18-20 min u pećnici zagrijanoj na 200celzijevih stupnjeva. Ohlađeni biskvit vodoravno prerežite, pa jedan listutisnite u dobro opran i folijom obložen obrub kalupa. Za tamnu kremumješajte šećer na niskoj temperaturi da se karamelizira. Ulite1, 5dl vrhnja i mješajte da se karamel otopi, ali ne smije zavreti. maknite sa štednjaka i umješajte čokoladu i kakao, te jedan po jedan žutanjak.Kada se krema ohladila, primješajte preostalo tučeno slatko vrhnje. nanesite na biskvit u kalupu i pokrite drugom polovicombiskvita. Z svijetlu kremu namočite želatinu u hladnu vodu. Mješajte na pari jaja,žutanjke, šećer i sok. Kada se zgusne, maknite sa štednjaka i umješajte iscjeđenu želatinu.Kada se ohladi, primješajte liker i tučeno slatko vrhnje. Nanesite na tortu u kalupu. Izravnajte površinu. Kada se sasvim ohladi, načinite prema uputama na omotu preljev za tortu od praška, šećera i narančinog soka. Naranču ogulite, podjelte na kriškice, pa i njih ogulite. Posložite na tortu i prelite preljevom za tortu.

Posluživanje

Ja nisam imala liker od naranče i nisam naribala narančinu koru ali torta je bila super.

  • Torte(19)
  • Torta(6)
  • Naranča(4)
  • Torta-naranća(2)
  • Naranče(2)
  • Fine torte(2)
  • Desert(1)
  • Krema-od-narance(1)
  • Torte-s(1)

36

Torta je cista desetka, doduse ubacila sam dugaciji biskvit jer mi ovaj nikako nije uspio. Bio je pretvrd i nisam ga mogla prerezati, ali sve u svemu super

Kreme su odlične i onaj gore preljev, ali tijesto mi je ispalo presuho i tvrdo, drugi put ću umjesto kakaa staviti otopljene čokolade, i neću stavljati bademe i lješnjake. Iskoristit ću tijesto od jedne druge torte i mislim da će ispasti puno bolje!

I nisam rezala tijesto, već stavila kremu na kremu, i ispalo je ok.

Sličnu tortu sam jela u jednoj slastičarni, volim kombinaciju naranče i čokolade.

uuu...koja kombinacija......ovo moram probati...🙂

Ovako je ispalo drugima