Moj profil

Vocna torta

60 minuta
42

Jucernjasnji desert za "vatertag" dan oceva :))
ovdje se na taj dan ne radi i svi ocevi ga slave nemoraju nista raditi osim piti :)) napune si kolica picem i na jezeru od jutra prazne boce piva…. u svakoj zemlji se drugacije slavi ali u ovoj pokrajini gdje sam ja ide ovak!

Jucernjasnji desert za "vatertag" dan oceva :))
ovdje se na taj dan ne radi i svi ocevi ga slave nemoraju nista raditi osim piti :)) napune si kolica picem i na jezeru od jutra prazne boce piva…. u svakoj zemlji se drugacije slavi ali u ovoj pokrajini gdje sam ja ide ovak!

Sastojci

za
tjesto
20 dag maslaca
15 dag secera
25 dag brasna
pola vrecice praska za pecivo
1 dc mlijeka
nadjev
1,5 vrecica zelatine ili 10 listova
50 dag jagoda
25 dag mascarpone
50 dag svjezeg kremastog sira polumasnog
10 dag secera
za ukras
3 vrecice slag praha
perlice, ukrasi po zelji

Priprema

1.

Pjenasto izmutite maslac(sobne temperature), secer, vanili secer da postane glatka krema oko 10-15 minuta.

2.

Postupno dodajte jedno po jedno jaje i mutite, smanjite brzinu na 1 i polako dodajte smjesu od brasna i praska za pecivo. Dodajte polako mlijeko i nastavite mutit dok se smjese ne spoje i od te smjese napravite 3 kore okrugle 26 cm promjera ili u manjoj cetvrtastoj tepsiji .

3.

Tijesto poravnajte na pek papir i pecite u vec zagrijanoj pecnici na 200°C dok gornja kora ne pocne primat boju oko 12-15 minuta.

4.

Zelatinu napravite po uputi, ja sam ovaj put koristila u prahu. Zagrijala do vrenja 1, 5 vrecicu i 1, 5 dc vode i kuhala 1-2 i kakp po kap dodavala smjesi od sira. Ako se radi s listicima zelatine onda ih natopite u malo vode i nakon 5 minuta zagrijte u mikrovalnoj 10 sekundi da se fino otopi, malo smjese/kreme umjesat u zelatinu pa onda tu smjesu prebacit ostaloj kremi.

5.

Pomjesajte mascarpone i sir, secer, vanili secer, slatko vrhnje, limunovu koricu i sok, mutiti mikserom 5 minuta i polako dodadi zelatinu i mutiti jos 5 minuta da se sve fino promjesa.

6.

Ostavite smjesu malo da se ohladi u hladnjaku ili zamrzivacu 15 minuta.

7.

Jagode narezite na listice i poslazite po biskvitu naspricanim sokom od jagoda. Ja sam i malo posecerila jer su mi jagode bile kiselkaste ali vi po zelji i ukusu.

8.

Na jagode stavite pola kreme, drugi list biskvita, malo ga pospricajte s sokom od jagoda, drugi dio kreme i treci biskvit.

9.

Ostavite tortu da se ohladi u hladnjaku par sati pa ju ukrasite slagom.

10.

Torta mora odstajati bar 5 sati dok se ne pocne rezat.

Posluživanje

Nestala je u sekundi.

  • Torte(8)
  • Jagode(2)
  • Mascarpone(1)
  • Torte-voce(1)
  • Voćna torta(1)
  • Svjezi-sir-slatki(1)
  • Chesecake(1)
  • Torte-sa-vocem(1)
  • Voće(1)

16

((((( prelijepo , ne sumnjam i ukusno …)))

razumijem neke rijeci :)))) ma mozes biskvit ispeci u velikoj tepsiji onoj od pecnice i onda ga izrezat!

mmmm…super zgleda. Nameravam jo napravit v soboto ampak me zanima če lahko biskvit celega naenkrat spečem pa ga potem narežem na 3 dele? A moram posebaj pečt vse tri kore?

Upam da se me razume ;) Hvala