Moj profil

Fiš paprikaš

19

Postoje stotine recepata za ovo jelo i svatko će reći da je njegov najbolji! Ovo je naš obiteljski recept (tate ribiča i njegovog prijatelja) pa ako vam se da, isprobajte ga i odlučite!

Postoje stotine recepata za ovo jelo i svatko će reći da je njegov najbolji! Ovo je naš obiteljski recept (tate ribiča i njegovog prijatelja) pa ako vam se da, isprobajte ga i odlučite!

Sastojci

2-3 kg ribe (šaran, som, štuka)
1 kg sitne ribe (babuške, patuljani…)
5 većih glavica crvenog luka
1 veći korjen celera
10 zrna papra
1 žlica vegete
2-3 feferone (ili 1 čili papričica)
1 fant za riblji paprikaš
1/2 l pasirane rajčice (najbolja je Podravkina iz tetrapaka)
1 dcl ulja
po okusu soli

Priprema

1.

Velikoj ribi odsjeći glave i repove i staviti kuhati glave, repove i sitnu ribu.(kad zavri još 10 minuta). Kad je kuhano, ocjediti i ohladiti te očistiti od kostiju i to meso isjeckati u multipraktiku (ili bilo kakvoj sjeckalici, a poslužit će i obični mikser) Veliku ribu nasjeći na komade i preliti bijelim vinom tako da su svi pod vinom.

2.

Luk i sve ostalo povrće osim feferona isjeckati (opet multić uskače, ako ga nemate onda sitno naribati). Zagrijati ulje i ubaciti povrće te ga propirjati dok se ne raspadne, podliti vodom, dodati propasiranu ribu, 2, 5 dcl paradajza, 2 žlice slatke paprike, vegetu, sol, lovor, 10 zrna papra, nasjeckane feferone (ili čili) i kuhati 1 sat lagano. (po potrebi doliti još vode)

3.

Nakon 1 sat dodati fant razmućen u 2, 5 dcl paradajza i 1 dcl tople vode i kuhati još pola sata. Nakon toga staviti ribu iz vina i kuhati dok komadi ne isplivaju. Probati, dodati čega nedostaje (sol, ljuta paprika, vegeta) i na kraju uliti 2dcl bijelog vina.

  • Fis-paprikas(1)
  • Riba(1)
  • Ribe...(1)

5

Isprobano, moj prvi fiš i savršeno je bilo!! 5+

cista petica

Hvala na dobrim ocjenama! Tata nek lovi, a ja ću kuhati! Pozdrav svima! :)

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)