Moj profil

Kocke s jagodama

90 minuta
38

Lagani , osvježavajući voćni kolač.

Lagani , osvježavajući voćni kolač.

Sastojci

Biskvit
25 dag brašno (pola glatko-pola oštro)
5 bjelanjaka – snijeg
Krema
1 dl sirupa od naranče
4 dl vode
3 1/2 žlice na vrh pune gustina
5 dag šećera

Priprema

1.

Za biskvit bjelanjke izmiksati sa 5 dag šećera u čvrsti snijeg. Udrugoj posudi miksati žumanjke sa vodom dok postanu pjenušavi , dodati šećer i ponovo miksati da se ujednači, lagano umješati brašno i na kraju snijeg od bjelanjaka. Peći u namazanom i brašnom posipanom protvanu ( ili obloženom pek papirom) vel. 32×21cm (plavo-bijeli) na temp. 175°C sa uključenim ventilatorom.

2.

Za kremu u vodi i sirupu skuhati gustin i šećer i ohladiti. Slatko vrhnje miksati da postane čvrsti šlag i dodati pripremljenu želatinu . U hladnu kremu od gustina dodati pola šlaga i jagode.

3.

Hladni biskvit prerezati na pola. Donju koru malo poškropiti sa razrijeđenim sirupom od naranče , staviti kremu sa jagodama i poklopiti drugom polovicom biskvita.Gore ukrasiti ostatkom šlaga i jagodama.

  • Kolac-sa-jagodama(1)
  • Vrhnje-i-jogurt(1)
  • KOCKE(1)
  • Voćno(1)

4

Kako imam sličan recept, ja ću odgovoriti @mallenado :) Ja sam radila sa jagodama iz kompota , ne sječam se koliko je pisalo grama , ali onu veću konzervu i poprskala kore sa sokom jagoda. Možeš i sa svježim jagodama , imaš dosta 1/2 kg., sve ovisi koliko tog trenutka imaš i voliš :) samo se snađi sa malo nekog soka za kore, da bude saftnije. Nadam se da sam ti bar malo pomogla . Pozdrav :)

a koliko jagoda ide u kolac?

@VER izgleda da ti i ja imamo iste recepte sa malim razlikama. I ovaj je odličan, ali uzimam da i tu razliku isprobam.

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)